Californication - 2. évad

A poszt eredeti írásának időpontja: 2008.12.25. 12:37

Igencsak vegyesek a benyomásaim az utolsó rész megnézése után. Nem is a záró epizód miatt, mivel az kifejezetten jól sikerült és bőven felülmúlta a tavalyit, hanem az egész évaddal kapcsolatban, ami mégis gyengébb lett az előzőnél. Volt pár jó húzásuk ugyan a készítőknek, de valami, legalábbis számomra útközben elveszett. Spoileresen folytatom a kép alatt. 

Az indítás mindenesetre remekül sikerült, ugyan féltettem a sorozatot a gyengén sikerült cliff után, végül sikerült gond nélkül felvenniük a fonalat. Az első két rész után is megvolt a feelgood hangulat, de végig éreztem, hogy nem teljesen stimmel valami, elsősorban a karakterek közötti interakciók váltak egyre érdektelenebbé a számomra. Az évad közepi epizódok nagy részét így is élveztem, de a drámai vonal több esetben is erőltetetté és kiszámíthatóvá vált.

Persze voltak azért jó húzások is, elsőként of course Lew Ashby-t behozatalát kell említeni. Callum Keith Rennie már Loeben-ként is nagy kedvencem volt, most egy teljesen más karaktert kellett hoznia, és ez olyannyira sikerült is neki, hogy az évad legüdítőbb színfoltjává vált. Éreztük, hogy nem lesz itt happy end (Hank könyve is így lehet/lesz igazán sikeres majd), de mégis sajnáltuk, hogy nem látjuk őt a következő szezonban. Bár kevesebbet volt a képernyőn, de Ashby régi szerelmeként feltűnt Madchen Amick is, a Twin Peaks óta már eltelt 17 év, a színésznő azonban még mindig elbűvölő.

A pornós vonal szintén a pozitív oldalra kerül, Charlie barátunk sokkal érdekesebb volt, mint legutóbb. Tény, ami tény, nagy szarba került a végén, de magának köszönheti, összeköltözni egy nimfomán pornós csajjal, várható volt, hogy így fog elsülni. Itt már fel is vezették nekünk a karakter következő évadbeli szerepét, az asszony visszaszerzésére fog rámenni az első pár rész biztosan.

Rátérve Hank-re, úgy tűnt, mintha talán valamivel kevesebb pussy-t fogyasztott volna, persze azért most sem lehet rá panasz. Az örökösnek tűnő cívódásai Karen-nel viszont már sok volt nekem, a 2x10 flashback-es jelenetek pedig majdnem kiverték a biztosítékot. A cliffhanger úgy tűnik, hogy ezt a részét is megoldja, legalábbis egy ideig. Hank-nek pedig talán sikerül sikerre vinnie az Ashby-ről könyvét, az írók is úgy gondolják szerintem, hogy most már itt lenne az ideje a szakmai sikernek. És még a Hank és a csajok fejezethez annyit így utólag, hogy a "szörfös csaj" milyen szépen keretbe foglalta már az évadot.

A végére hagytam még Mia-t, akivel mint már írtam korábban is, az írók semmit sem tudtak kezdeni. Oké, bevallom engem a második évadban szabályosan irritált a csaj, de ha objektvan próbálom nézni, akkor sem látom semmi értelmét az esetleges jövőbeni szerepeltetésének.

Összeségében egy gyengébb évadot zárt most a Californication, azért annyi jó húzása is az évadnak, hogy ott legyek majd a harmadik etap rajtjánál.

Californication 2.évad  5/10

Címkék: californication