A Syfy jövőbeli terveiről

A Syfy ugyan a mai napon tartja az upfrontját, de Mark Stern alelnök már ezt megelőzően elárult néhány érdekességet a csatorna jövőbeli terveiről. Pilotmegrendelést kapott a Three Inches, melyben egy önbizalomhiánnyal küszködő ember jut szuperképességek birtokába, képes lesz tárgyakat mozgatni az elméjével. Apró probléma, hogy ez mindössze akkor működik, ha három incs (nyolc cm) távolságra van tőle az adott objektum.

"Nagyszerű" képességeinek birtokában úgy dönt, hogy létrehoz egy szuperhős csapatot, melyben hozzá hasonló - leírás alapján jól hangzó képességű, de azért van egy kis defekt a szupererőmben típusú - embereket toboroz össze. Ezek után mondani sem kell, hogy a 90 perces pilot nagy hangsúlyt fektet majd a humorra is és kissé ironikus megközelítése lesz a műfajnak. Stern szerint a jelenlegi két szuperhősös pilot közül - az előbb ismertetett Three Inches, valamint a Zak Penn-féle Alphas közül az egyiket mindenképp szeretnék berendelni sorozatnak.

A Caprica és az eddigi közepesen gyenge nézettsége is szóba került, melynek kapcsán határozottan kiállt a BSG spinoff mellett, elmondása alapján nagy bizalommal viseltetnek a sorozat iránt, kiemelve a DVR (a felvételről nézők) adatokat. Ez egy pozitív fejlemény a széria sorsát illetően, persze annyit azért hozzátennék, hogy a csatornavezetők ehhez hasonló megnyilatkozásaival óvatosan kell bánni, hiszen a kötelező jót mondani a programunkról elvet kell követniük.

Nem csak a Caprica kapcsán jött szóba a Battlestar franchise, Stern ugyanis egy meglepő, de annál örömtelibb bejelentést is tett: a Syfy szeretne egy újabb BSG-hez köthető sorozatot indítani. A részletek egyelőre nem ismertek, de idézem: "az új cím visszatérne a franchise űr-opera stílusához". Hamarosan leülnek beszélgetni Ron Moore-al, valamint stábjával és átbeszélik a lehetőségeket. Stern még annyit tett hozzá, hogy nem feltétlenül egy hagyományos sorozatról lenne szó - azt nem fejtette ki, hogy ez alatt mit ért pontosan.

Végezetül még két, a napokban nyilvánosságra került rövid hírről: James Callis (Dr. Gaius Baltar-BSG) az Eureka negyedik évadához szerződött le, és ne feledjük, hogy ezt megelőzően a FlashForward-ban is fel fog tűnni. A tavaly minisorozatként berendelt Riverworld (Tahmoh Penikett és Laura Vandervoort) április 18-án kerül adásba, a négy epizódot egy este alatt vetíti le a Syfy.