Május 23. - piros betűs ünnep

Nem túlzás azt állítani, hogy tévétörténeti eseményre kerül sor május 23-án, egyrészt a Lost 'személyében' az évtized egyik meghatározó sorozata búcsúzik el, másrészt olyan televíziós event (esemény) lesz látható az ABC-n, melyre eddig nem igen volt példa korábban. Már szombaton is lesz egy kis felvezetés, a pilot kivágott jelenetekkel tarkított verzióját vetíti le a csatorna, másnap pedig egy több, mint hat órás, kizárólag a Lost-ra koncentráló csomagot kapunk az ABC-től. Nézzük, hogy pontosan mi is lesz ez.

Amerikai idő szerint hét órától indul a móka és egy két órás, The Journey So Far elnevezésű, az eddigi eseményeket összefoglaló részt vetítenek le. Kilenc órától kezdődik a finálé, mely ahogy korábban említést tettem róla, a rendkívül spoileres The End címet kapta. A héten érkezett a hír, miszerint Lindelof-ék kérésére a csatorna engedélyezte, hogy további fél órát hozzátoldjanak az utolsó részhez, mely így egy két és fél órás eseménnyé duzzad majd.

Természetesen a reklámokat még le kell ebből vonnunk, a sorozatzáró játékideje így várhatóan nettó 106-108 perc környékére fog kijönni. És még mindig nincs vége a Lost-estének, ugyanis a helyi híreket követően éjfél után öt perccel jön Jimmy Kimmel talk-showja is, ezúttal egy speciális, Jimmy Kimmel Live: Aloha to Lost címre hallgató műsorral. A mai nap során a beszélgetőpartnerek listájára is fény derült, Naveen Andrews, Nestor Carbonell, Alan Dale, Jeremy Davies, Emilie de Ravin, Michael Emerson, Matthew Fox, Daniel Dae Kim, Terry O’Quinn és Harold Perrineau biztosan ott lesz a stúdióban.

Jorge Garcia, Josh Holloway és Evangeline Lilly ugyan nem lesz jelen, de nem kell búslakodni, ugyanis ők is bejelentkeznek majd a műsor folyamán, valószínűleg (ez még nem tisztázott) műholdas kapcsolat útján kérdezhet majd tőlük Kimmel. A műsor hét éves története során egyébként még soha ennyi jegykérelem nem érkezett be a csatornához... A talk-show során ráadásul Damon Lindelof-nak és Carlton Cuse-nak köszönhetően három alternatív befejezést is bemutatnak. A showrunner-páros azonban nem lesz jelen, ahogy azt korábban már bejelentették a finálé után egy ideig elérhetetlenek lesznek.

Címkék: lost