A Fox nem várta meg az upfronts-ot

Az elmúlt években már hozzászokhattunk ahhoz, hogy néhány csatorna nem vár az upfronts-ig és már az azt megelőző héten bejelenti az elkaszált, valamint az újonnan berendelt sorozatait. Ezúttal a Fox nyitotta a sort, melynek így a május 16-i hétfői upfronts rendezvénye a műsorrenden kívül viszonylag kevés meglepetést fog tartogatni, talán egy újonc dráma és két sitcom várható még tőlük.

A Fox által elkaszált sorozatok:

drámák: The Chicago Code (1. évad), Human Target (2. évad), Lie to Me (3. évad)

sitcomok: Breaking In (1. évad), Traffic Light (1. évad)

Három papírformának mondható döntés, a Human Target és a Lie to Me is több esélyt kapott már a Fox-tól, de egyikkel sem tudtak élni, míg a Traffic Light rendkívül gyengén tartotta meg a Raising Hope, illetve pár alkalommal az American idol nézőit, így a kaszája egyértelmű volt. A Breaking In úgynevezett 'bubble show' volt, vagyis nehéz volt eldönteni, hogy a Fox miként határoz a sorsa felől. A nyitás kiváló volt, három éve nem startolt ilyen jól sitcom a Fox-on és bár utána csökkent a nézettség, a 2.5-ös demó alapján volt esélye a berendelésre. Mindezt az eredményt azonban az American Idol mögött, egy brutális felvezetéssel tudta elérni, a csatorna pedig ezek szerint jobb nézőmegtartásra számított és eljött érte a cancel manó...

A Breaking In kaszája pedig egyúttal azt is jelenti, hogy Christian Slater az új sorozatpestis: My Own Worst Enemy (NBC), The Forgotten (ABC), Breaking In (Fox) - kivétel nélkül 1. évados kaszák. A The Chicago Code esetében úgy tűnt, hogy a közepes kezdés után a sorozat beáll szintre (2.0-ás demó), de a House gyengülése magával rántotta Shawn Ryan drámáját és az elmúlt hetek eredményei (1.6 és 1.7) alapján nem meglepő a kasza. Ryan-nek ez az egymás utáni második gyors buktája, tavaly a Terriers-szel az FX-en, míg most egy országos szériával hasalt el.

A Fox által (eddig) berendelt újoncok 2011/12-re:

drámák:

  • Alcatraz

gyártó: Warner Bros. TV, Bad Robot
készítők: Liz Sarnoff (Lost, Deadwood) - író; Danny Cannon (CSI, Nikita) - rendező; J.J. Abrams, Steven Lilien, Bryan Wynbrandt - producerek
szereplők: Sam Neill, Sarah Jones, Jorge Garcia, Robert Forster, Parminder Nagra, Jonny Coyne, Jason Butler
történet: a San Francisco közelében fekvő börtön ugyan már egy ideje nem üzemel, de most ismét a figyelem középpontjába kerül. Néhány évtizededdel ezelőtt eltűnt rabok és börtönőrök hirtelen megjelennek a jelenben és az FBI egy csapatot bíz meg az ügy felgöngyölítésével.

  • Finder

gyártó: 20th Century Fox TV
készítők: Hart Hanson (Bones, Judging Amy) - író; Dan Sackheim (Life, Lie to Me) - rendező; Barry Josephson - producer
szereplők: Geoff Stults, Michael Clarke Duncan, Saffron Burrows
történet
: a Bones spinoffja, melyben egy katonai nyomozót ismerhetünk meg, akinek az eltűnt dolgok utáni nyomozás a specialitása.

Úgy tűnik a Joe Hill horror elemekkel tarkított képregénye alapján készülő Locke & Key-ből nem lesz semmi, a Fox egy ideig minisorozatban gondolkodott, de végül ezt az ötletet is elvetették. A pszichiátrián játszódó Weekends at Bellevue-nak szintén kevés esélye van a berendelésre. Versenyben van még az Exit Strategy, viszont a Fox szerint túl sok benne az akció, mely már a karakterizáció rovására megy, megpróbálnak ezen változtatni. Az utolsó dráma pilotról, a Tim King által készített Touch-ról nem kaptunk hírt, de ez természetes is, hiszen Kiefer Sutherland színházi elfoglaltságai miatt csak nyáron kezdődik a forgatása és így midseason-ra lehet esélyes.

sitcomok:

  • The New Girl (egykamerás)

gyártó: 20th Century Fox TV, Chernin Entertainment
készítők: Liz Meriwether (No Strings Attached) - író; Jake Kasdan - rendező; Peter Chernin, Katherine Pope, David Finkel - producerek
szereplők: Zooey Deschanel, Jake M. Johnson, Damon Wayans Jr., Max Greenfield, Hannah Simone
történet: az általános iskolai tanárnőnek nincs szerencséje a szerelemben, a legutóbbi szakítása után ráadásul új lakást is kell keresnie. Végül úgy dönt, hogy összeköltözik három fiatal, laza gondolkodású sráccal.

  • I Hate My Teenage Daughter (multikamerás)

gyártó: Warner Bros. TV
készítők: Ellen Kreamer, Sherry Bilsing-Graham (The New Adventures of Old Christine, Friends); Andy Ackerman - rendező
szereplők: Katie Finneran, Jaime Pressly, Eric Sheffer Stevens, Kristi Lauren, Aisha Dee. Kevin Rahm and Chad Coleman
történet: két anya döbbenten veszi tudomásul, hogy tinédzser gyermekeikből pont olyan nagyszájú, gúnyolódó lány lett, mint, akik anno őket szekírozták az iskolában.

Nincs esélye a berendelésre az Iceland, Council of Dads, Outnumbered, Tagged négyesnek. Versenyben van még a Little In Common és a Family Album.