A Luck főcíme

Múlt héten az évad legjobban várt újoncaként harangoztam be David Milch és Michael Mann közös sorozatát a Luck-ot. Milch jó szokásához híven in medias res kezdést alkalmazott, ezzel alaposan megnehezítve a nézők dolgát, de az expozíció ezzel együtt is jól sikerült, beszippantott az egyébként tőlem távol álló szubkultúra, a pilotot kiválóan kidolgozott dialógok, elsőrangú színészi alakítások és hasonló jelzővel illethető képi világ jellemezte.

Kritikára ezúttal nem vállalkozom, mindenképp szükség van néhány részre, amíg átfogó képet lehet alkotni a sorozatról, mely január 29-én veszi kezdetét. A pilot nézettsége sajnos elmaradt a (nem túl magas) elvárásoktól, a Boardwalk Empire második évados fináléja után műsorra kerülő dráma 1.1 millió nézőt ültetett le a képernyők elé, a 18-49-es korosztályban pedig 0.4-es rating elérésére volt képes. Nem kell azonban félteni a Luck-ot, egyrészt ez még csak egy 'elővetítés' volt, másrészt az HBO esetében nem feltétlenül a nézettség az elsődleges szempont egy sorozat megújításakor.

Ahogy ahhoz már hozzászokhattatok, ha HBO újoncról van szó, akkor külön foglalkozunk a főcímmel is, a csatornától megszokott módon minőségi intrót kaptunk, a képsorok alatt a "Splitting the Atom" hallható a Massive Attack előadásában.

 

Címkék: luck