Újabb nagy dobás az HBO-tól: The Corrections

A jelenlegi kínálat alapján nem lehet kérdéses, hogy az HBO napjaink legjobb tartalommal bíró csatornája, de szerencsére a fizetős kábelcsatorna nem ül a babérjain és a közeljövőben tovább emelik a tétet. Nyáron érkezik Aaron Sorkin vélhetően pörgős és rendkívül intelligens párbeszédekkel tarkított sorozata a The Newsroom, mely egy kábeles hírműsor kulisszák mögötti világába kalauzol el bennünket. A pilotok között is találunk bőven érdekes projekteket, a legígéretesebb sorozatterv az elsőrangú stábbal megtámogatott The Corrections, melyről a héten Ewan McGregor-nak köszönhetően új információk láttak napvilágot.

Mielőtt erre rátérnénk, foglaljuk össze, hogy mit tudtunk eddig: könyvadaptációról van szó, Jonathan Franzen 2001-ben megjelent, The Corrections című regényét több elismert szaklap is az évtized legjobb könyvének kiáltotta ki. Egy család történetével ismerkedhetünk meg, a szülők és három gyermekük sorsát a 20. század közepétől egészen az ezredfordulóig követhetjük nyomon. Érdekes, fájdalommal és örömmel egyaránt kikövezett életutakat ismerhetünk meg, az édesanya célja pedig, hogy egy utolsó közös, karácsonyi vacsorára összehozza a családot.

A pilot forgatókönyvét Franzen, illetve a független filmes Noah Baumbach (The Life Aquatic with Steve Zissou, Fantastic Mr. Fox) jegyzi, a producer pedig Hollywood egyik nagyágyúja, Scott Rudin (No Country for Old Man, The Social Network, The Newsroom). A szereplőgárda egészen impozáns, a felkérésre Dianne Wiest, Chris Cooper, Ewan McGregor, Maggie Gyllenhaal, Rhys Ifans és Greta Gerwig is igent mondott. 

McGregor egy napokban készült interjúban elárulta, hogy nemrég fejezték be a pilot forgatását New York-ban, a munkálatok 15 napig tartottak. Amenyiben az HBO zöld utat ad a sorozatnak, júniusban visszatérnek a forgatási helyszínre, az első évad felvételei előreláthatólag négy hónapot vennének igénybe. A színész elmondása szerint imádott együtt dolgozni Baumbach-hal és Franzen-nel, úgy érzi sikerült valami különlegeset alkotniuk. Természetesen szóba került az is, hogy vajon anno hezitált-e a szerződés megkötésekor.

"Nagyjából egy hétig gondolkodtam a dolgon, meglehetősen bizonytalan voltam ... azonban miután találkoztam a rendezővel, valamint Franzen-nel és Rudin-nal, az összes kétségem elillant és nem volt kérdés, hogy belevágok. Mindehhez hozzájárult, hogy egyre kevesebb jó filmszerep van, életszerű, valódi problémákkal küzdő karaktereket szeretek megjeleníteni, az utóbbi időben erre sajnos ritkán volt lehetőségem. A The Corrections-ben viszont lehetőségem lesz négy éven keresztül ugyanabba a szereplőnek a bőrébe bebújni, az HBO és a stáb pedig garancia arra, hogy egy megalkuvás nélküli, minőségi produktum lesz a végeredmény."

A tervek szerint, ahogy arra a skót színész is utalt, ha az HBO belevág a sorozatba (erre nagy esély mutatkozik), akkor megfelelő nézettség esetén négy évadot terveznek, melyet Franzen és Baumbach vinne végig. Bízzunk benne, hogy így történik, az ugyanis nyilvánvaló, hogy hatalmas potenciál rejtőzik a The Corrections-ben.
Címkék: the corrections