Upfronts 2012 – ABC

Újoncok:

6 dráma: Last Resort, 666 Park Avenue, Nashville, Zero Hour, Red Widow, Mistresses
 
4 sitcom: The Neighbors (egykamerás), The Family Tools (egykamerás), Malibu Country (multikamerás), How To Live With Your Parents For The Rest Of Your Life (hibrid)
 
Folytatódik: 20/20, America’s Funniest Home Videos, The Bachelor, Body of Proof, Castle, Dancing With the Stars, Don’t Trust the B---- in Apartment 23, Grey's Anatomy, Happy Endings, Last Man Standing, The Middle, Modern Family, Once Upon a Time, Primetime, Private Practice, Revenge, Saturday Night College Football, Scandal, Shark Tank, Suburgatory, Wife Swap
 
Elkaszálták: Charlie’s Angels, Desperate Housewives, Extreme Makeover: Home Edition, GCB, Man Up!, Missing, Pan Am,The River, Work It. Cougar Town átkerült a TBS-re.

Az upfront értékelése:
 
Paul Lee elnöksége alatt, ha nem is látványosan, de előrelépés történt az ABC-nél, így például rég mondhatta el magáról a csatorna, hogy hat újonc sorozata is megérte a második évadot. A BBC által is megkörnyékezett Lee néhány kifogásolható döntést leszámítva (Work It tavalyi berendelése...) jól végzi a dolgát és ez a 2012/13-as műsorrend kialakításánál is megfigyelhető. A hétfői napot nagyon helyesen nem bojgatták meg, míg keddre az eddig a Modern Family felvezetéséből megélő Happy Endings és Apartment... 23 kettőst tették be, melyek jó párost alkothatnak.
 
Szerdán a jól bevált komédiákkal találkozhatunk, egészen a Modern Family-ig, mely ezúttal egy új sitcomot, az űrlények a szomszédjaim alapsztorival bíró Neighbors-ot vezeti fel. Este 10-től pedig Connie Britton segítségével a nashville-i zenei világba nyerhetünk betekintést. Ha utóbbi képes lesz a Revenge számait hozni, akkor az ABC maradéktalanul elégedett lesz. Csütörtök nyolc órára került Shawn Ryan nagy reményekkel várt Last Resortja, ugyan az elmúlt évek során számtalan ABC sorozat lelte halálát ebben a slot-ban, talán most megtörik az átok. 
 
Az NBC műsorrendjére válaszul az ABC is betett két komédiát péntekre... az utóbbi években egyszer sem volt ilyen zsúfolt a halálnap. A legmerészebb lépés azonban a vasárnap este, az Once Upon a Time helye betonszilárd volt, amely most a Revenge-t fogja felvezetni, este 10-től pedig jöhet a természetfeletti 666 Park Avenue. Az ABC komolyat kockáztatott az új műsorrendjével, kívánom, hogy kijöjjön nekik a lépés.
 
Műsorrend:
 
HÉTFŐ
8:00 p.m. Dancing with the Stars
10:00 p.m. Castle
 
Januártól:
8:00 p.m. The Bachelor
10:00 p.m. Castle
 
KEDD:
8:00 p.m. Dancing with the Stars the Results Show
9:00 p.m.  Happy Endings
9:30 p.m.  Don’t Trust the B—- in Apartment 23
10:00 p.m. Private Practice
 
Januártól: 
8:00 p.m. How to Live with Your Parents (For the Rest of Your Life)
8:30 p.m. The Family Tools
 
SZERDA
8:00 p.m. The Middle
8:30 p.m. Suburgatory
9:00 p.m. Modern Family
9:30 p.m.  The Neighbors
10:00 p.m.  Nashville
 
CSÜTÖRTÖK
8:00 p.m. Last Resort
9:00 p.m.  Grey’s Anatomy
10:00 p.m. Scandal
 
PÉNTEK
8:00 p.m. Shark Tank
9:00 p.m.  Primetime: What Would You Do? 
10:00 p.m. 20/20
 
Novembertől:
8:00 p.m.  Last Man Standing
8:30 p.m.  Malibu Country
9:00 p.m.  Shark Tank
10:00 p.m. Primetime: What Would You Do?
 
VASÁRNAP
7:00 p.m.  America’s Funniest Home Videos
8:00 p.m.  Once Upon a Time
9:00 p.m.  Revenge
10:00 p.m. 666 Park Avenue
 
Midseason:
 
Zero Hour, Red Widow, Mistresses, The Family Tools, How To Live With Your Parents, Body of Proof