2008/09-es újoncok: FOX

A poszt írásának időpontja: 2008.09.02. 10:09

A Fox nem vitte túlzásba az újoncok berendelését, pedig az utóbbi pár évben nagyon kevés sorozata élte túl az újonc idényét. Mindenesetre most úgy tűnik, hogy inkább kevesebbet hoznak be, de azokat erős reklámkampánnyal támogatják meg.

Fringe: már egy rövid véleményezést írtam róla, mivel kijött a pilot még nyáron. JJ Abrams (Alias, Felicity, Lost) új sorozatában van potenciál, ez érződött is a piloton, de önmagában véve az első rész csalódást okozott. A szereplők közül Joshua Jackson remek választás, azonban Anna Torv elég gyengusz volt. A többiek rendben vannak és még Lance Reddick is feltűnik. A felépítése várhatóan úgy alakul, hogy minden részre kapunk egy különleges ügyet, miközben az átvelsző szállal is foglalkoznak, egyik részben több, másikban kevesebb időben. A várakozásokhoz képest gyengébben sikerült pilot ellenére én még bízok a Fringe-ben.

Dollhouse: Joss Whedon visszatért. Arról az emberről van szó, aki ha hozzákezd valamihez, legyen az sorozat vagy képregény, akkor nagy eséllyel kult lesz. Legyen az a Buffy, Angel, Firefly vagy képregények esetén Buffy, Astonishing X-Men, Runaways. Whedon eddigi munkái ugyan nem váltottak ki belőlem akkora "katarzist" , mint jópár rajongójából, de én is szeretem a munkáit. A Dollhouse sztorija egy kicsit Dark Angel-ös beütéső. Egy titkos kormányprogram keretében úgymond emberi bábukkal végeztetik el a küldetéseket, akik memóráját és emlékeit állandóan törlik a küldetés után. Természetesen a programba hiba csúszik és kezdenek előjöni az emlékek. A casting is ígéretes, elég csak Eliza Dushku és Tahmoh Penikett(BSG - Helo) nevét megemlíteni, de nemrég igazolták még egy ex BSG-st Mark Sheppard(Romo) személyében. Sajna a Dollhouse csak midseasonben jön.

Do Not Disturb: pedig a Jerry O’Connell és sitcom párosítás milyen jól hangzik. Hogy miért is tettem oda az előző mondat elejére a pedig-et? - ugyan a sztori (szállodában játszódó sitcom, melyben a szokásos munkahelyi problémák jönnek elő) alapján még bőven lenne benne lehetőség, de a kikerült anyagok, trailer, pár perces jelenetek után nagyot esett a várakozásom. Nagyon jó kritikák esetén persze bepróbálom, de ez előbbire nem látok sok esélyt.

The Cleveland Show: Family Guy spinoff. Már ígéretesen hangzik, bár Clevelandnél tudtak volna érdekesebb karaktert is központba állítani. Persze MacFarlane-ket nem kell félteni, valószínűleg a minőséggel most sem lesz baj, csak az a kérdés, hogy a Family Guy-nak évről évre jobb nézettséget produkáló nézőket vajon mennyire fogja érdekelni néger barátunk és családjának története. Még a Family Guy-al is bőven le vagyok maradva, így nálam ez az újonc biztos kiesik a megnézendők listájáról.

Sit Down, Shut Up: újabb animációs sorozat az Arrested Development készítőitől. Ez utóbbira sokan felkapják a fejüket, hiszen az utóbbi évek egyik legnagyobb kritikai elismerését kiérdemlő sitcom-ról van szó. Nekem nem jött be többszöri próbálkozás ellenére sem, így szerintem az animácisó sorozatot is kihagyom. Pedig a sztori nem hangzik rosszul, középiskolai tanárokról szól, akik nem teljesen felelnek meg a pedagógus mintaképnek.

Fringe és Dollhouse ütős párosnak ígérkezik, a Fox is láthatóan őket nyomatja, sitcom fronton ez kevés, míg animációk terén a minőség valószínűleg adott lesz, de én nem fogom nézni.