4 hónapnyi sorozattermés 3. rész

Poszt írásának eredeti időpontja: 2008.04.02.

Nip/Tuck: Mint látható a novemberi bejegyzéseimből is, a Kés/Alatt erős részeket produkált az ötötdik évad elején. A szezon második felére azonban veszített a lendületéből, az utolsó záró rész, pedig egyenesen a legrosszabb évadzáró a Nip/Tuck történetében. Kiszámítható történések, gyenge megvalósítás, felesleges erőlködés egy ütős lezárás reményében.

Persze tudjuk hogy úgy tervezték a készítők, hogy 22 részes lesz az évad, csak sajna a sztrájk közbeszólt. Azonban így ezt kell tekintenünk az ötödik évad záró epizódjának. Remélem a hatodik évad azért kijavítja a végén elkövetett bakikat, mert mint mondtam az évad első részei jól sikerültek, a közepe már akadozott, a vége pedig a sorozattól idegen módon sablonos lett. Nip/Tuck 5. évad 6/10

Összehasonlításképp a korábbi évadok értékelése így nézett ki: 1. évad:8/10; 2. évad: 9/10; 3. évad: 8/10 4. évad: 7/10

Dexter: Az első évad megtekintését követően azért volt bennem kétely, hogy vajon sikerül-e mégegyszer ezt a minőséget hozniuk. Nemcsak, hogy sikerült, de még túl is szárnyalták az első évadot. Nagyon jól lett felépítve az évad, szinte részről-részre kaptunk folyamatosan jobb részeket.

Kedvenc sorozatgyilkosunk karakterét még jobban el tudták mélyítani, és a többiek is hozták magukat, Lila, Deb, Doakes, stb. A sorozat lezárása kapcsán több helyen találkoztam negatív kritikákkal. Szerintem teljesen rendben volt a finálé, hasonló volt egyébként, mint az első évadban. Nálam nem volt hiányérzet a befejezéssel kapcsolatban, az utolsó mondat pedig teljesen a helyén volt és szépen összegezte a második etapot. A második évad 9/10.

Weeds: a füves anyuka harmadik etapját is meglestem két hónapja. Nem okozott csalódást most sem, én egyébként az első és a második évad közé teszem minőségben. A szokásos szereplők most is hozták magukat, Andy és Doug szokásosan a poénokat szállította,

Conrad meg csak szimplán jó arc. A kölykök közül Silast még mindig nem bírom, amúgy csajt sem igen tud választani, most az egyik anorexiás Olsen-nel jött össze. Persze Nancy viszi a pálmát most is. Ez az évad lett a leghosszabb, mivel a Showtime 15 részt rendelt belőle, a közepén egy kicsit éreztette is ez a hatását. Ettől függetlenül erősre sikerült a harmadik évad is. Nálam 7/10 lett.

Californication: Újabb Showtime sorozat, mely David Duchovny-nak meghozta a Golden Globe-ot. Ütősen indult és bár a második felére visszavettek a cicik mennyiségéből, ez nem ártott a sorozatnak. Végig jó hangulat, egy nagyon cool David Duchovny, számtalan emlékezetes pillanat.

Az első évad lezárásával viszont nem voltam megeleégedve. Nem a happy end zavart, sőt talán ez volt ebben az esetben a legjobb megoldás, de ahogy azt megvalósították, az korántsem volt tökéletes. Ettől eltekintve egy nagyon kellemes első évadot tud maga mögött a Californication - 7/10.

The Tudors: Már rég tervbe volt véve ez a történelmi sorozat. Ugyan több mindent is lehet kifogásolni történelmi hűség címén a sorozat kapcsán, de ez úgy gondolom, hogy még belefért. Illusztris a szereplők névsora: Jonathan Rhys Meyers, Jeremy Northam és Sam Neill. Gyorsan megkedveltem a sorozatot, nagyon jó alakítások és érdekes történetszövés jellemezték a Tudorst. Az évad befejezése korántsem tökéletes itt sem, de ez azért nem ront annyit az összképen. 7/10 az első évad.

Terminator: The Sarah Connor Chronicles: sok mindent nem tudok elmondani a sorozat kapcsán, ugyanis két részt követően cancelt kapott tőlem. A pilot még pofás volt, de a második rész hatalmas csalódás, és egy ideig elment a kedvem a Terminátor sorozattól. Mivel a hírek szerint azóta sem történt érdemi változás, ezért nem hiszem, hogy adok még egy esélyt neki. 2 rész alapján: 5/10.

Chuck: sajna itt is csonak évadot kaptunk. Szerencsére a második évadot berendelte az NBC, így folytatódik majd a geek-es, ügynökös sorozat. Nagyon jól kezdett a sori, és bár vmikor középtájt egy picit leült, de szerencsére ez csak két-három részre történt és megint belehúzott. Tipikusan az a sorozat, amiről soha nem fog az ember ódákat zengeni, de ettől függetlenül egy profin megcsinált, színvonalas, és jól felépített kellemes kiakpcsolódást biztosító széria.

A casting itt is jól eltalált, Adam Baldwin nagyon jó arc, de a szöszi és a fekete kiválasztása is tökélketes, Yvonne-ra és Sarah-ra gondoltam, akik nemcsak szépek, de jók a szerepeikben is. Chuck szerepére szintén megfelelő színészt választottak. És a szokásos sidekicket valamint awesome kapitányt sem szabad kifelejteni. Egy kellemes időtöltést biztosító első évad, 7/10.

Boston Legal: A szenzációs második évadot követően nagyon bíztam a harmadik etapban. Sajnos azonban az eddig látott részek alapján (a 3x12-nél tartok) nem tudja ugyanazt hozni mint amihez már hozzászokhattam. Többszöri önismétlés, gyengébb ügyek, és bár Alan Shore, azaz James Spader még mindig nagyon jó, és még Denny Crane – William Sahtner is nagyjából hozza magát ez bizony eddig a leggyengébb évad.

A női szereplőkkel sem ártana már valamit csinálni, mert Shirley Schmidten kívül elég gyenguszok. És itt most a karakterre gondolok, mint kellemes látvány megállják a helyüket. Craig Bierko behozatala viszont jó ötlet volt. Ez így, a harmadik évad felénél nálam 6/10, de bízok benne, hogy feljavul majd.