Boston Legal - 1. évad

Poszt írásának eredeti időpontja: 2007.10.02.

Mindig is kedveltem az ügyvédes sorozatokat, ráadásul a Boston Legal-t David E. Kelley követte el, akinek a nevéhez fűződik többek között az Ally McBeal, a The Practice(Ügyvédek), valamint a Chicago Hope.

A Boston Legal hasonlóan a fenti sorozatokhoz, kritikailag elismert, többszörösen díjazottÁltalában egy részen belül több ügyet oldanak meg, és az ügyek többsége érdekes, de nem ez viszi el a hátán a sorozatot, hanem két karakter Danny Crane, William Shatner alakításában és Alan Shore, akit James Spader játszik.  

Az első évados szereplők közül Monica Potter lógott ki, de nagyon - unszimpatikus és ami még nagyobb baj, hogy gyenge színész is... Brad Chase karaktere jó lett, a tipikus amerikai hős, és természetesen Alan-nel vívott csatáik is humorosak. A sorozatban felfedezhetjük Odo-t is (Star Trek :DS9), valamint az évad végén Schirley Schmidt is feltűnik, Danny nagy bánatára és örömére :).

Az évad közepe felé távozott Sally Heep karaktere, amit én egyáltalán nem sajnáltam. Az első évad szereplőgárdájából még Rhona Mitra-t (Kés/Alatt 3. évad) kell kiemelnem, elsősorban eyecandy szempontból, bár megjegyzem összehasonlíthatalanul jobb alakítást nyújt mint Potter kisasszony...

A sorozat hatalmas értéke a párbeszédek, sokszor többet nevetek rajtuk mint a legtöbb sitcom-on. Danny és Alan utánozhatatlan karakterei is hozzájárulnak a BL minél egyedibbé tételében, valamint a kikacsintások is legalább ennyire a sorozat védjegyévé váltak. Találkozunk kábeles sorozatokra utaló kikacsintással (mert a minőséget ott csinálják - mondja Alan Shore), Star Trek-es utalásokkal és még lehetne sorolni.

Danny Crane már a nevének ejtésével mosolyt fakaszt az arcunkra, de rengeteg okosan kivitelezett poénforrás-t megtalálunk a BL-ben. Kapunk persze a tárgyalásokon politikai témát is, például: irak-i háború, demokrácia, kivégzések megítélése - én ezeket is szerettem, egyrészt mert érdekeltek, másrészt, mivel nem szájbarágósan mondták.

Egy kellemes perceket biztosító sorozat, amelyen nem rágjuk le ugyan a körmünket, de ettől függetlenül alig várjuk a következő részt

1.      évad értékelése: 7\10

Címkék: boston legal