Brotherhood - első évad

Poszt írásának eredeti időpontja: 2007.08.06. 

Huhh, ez ütött. A sorozatot a Showtime készíti, az első évad tavaly nyáron illetve kora ősszel ment le. A külföldi kritikusok imádják és bizony nem véletlenül. Múlt héten néztem meg az első évad 11 részét, sok szereplőt alkalmazó, elsőrangú sorozat, a Hill (a domb) története, melynek sosát mindkét testvér a gondját szeretné viselni, eltérő módszerekkel.

Elsőrangú színészi munka jellemzi a sorozatot, akik közül talán Jason Isaacs (Michael Caffee) a legismertebb. De a többiek is remekelnek, a Caffee testvérek anyját játszó Fionnula Flanagan, a testvért alakító Jason Clarke (Tommy Caffee), a feleségét alakító Annabeth Gish (Eileen Caffee) és még lehetne sorolni a többieket is, akiket bizony nem szívesen neveznék mellékszereplőknek, hiszen nagyon jól kidolgozott karakterrel rendelkezik mindegyikük. A számomra talán egyetlen unszimaptikus szereplő az Tommy felesége, Eileen volt, de azt meg kell hagyni nagyon jól és okosan felépített jellemrajz figyelhető meg nála is, néhol már sok volt belőle.

Egy kiválóan összerakott történet, mely egyébként lassú folyású, de ezt semmiképp sem negatív cálzattal mondtam. Elsősorban a politikai intrikák, maffia-ügyek és a család áll a középpontban. A politikai játszmákkal és az alvilági ügyekkel engem nagyon megfogtak, amikor hallottam, hogy a sorozat témája e köré épül, már nagyon jó eséllyel indult nálam, ráadásul ezt igényesen kivitelezve mutatják be.

Elég sokat fényeztem a Brotherhood-ot, de abszolút megérdemli, a Maffiózokkal lehetne talán párhuzamba állítani a téma miatt, ugyan eltérő a két sorozat hangulata, viszont mindkettő kiváló.

1. évad értékelés: 9\10

Címkék: brotherhood