Californication 2x01-02

A poszt eredeti írásának időpontja: 2008.09.23. 09:50

Kicsit tartottam a második évadtól. Nem is elsősorban Hank megjavulásától, hanem a készítőkben rendült meg egy kicsit a bizalmam. Ugyan remek első etapot tudhattak maguk mögött, de a befejezést összecsapták. A promók sem hoztak annyira lázba, mint anno, így egy kicsit félve vártam a kikerült két részt. És csalódtam,... pozitívan. Spoilerekkel a folytatásban!

Hank megváltozott volna? Ugyan már, ő most is ugyanaz a léha, cinikus, beszológatós arc, aki eddig volt. Ahogy azt már megszokhattuk, most is minden jelenet, amelyben szerepel önmagáért beszél. Mondhatni most nehezebb dolga van, hiszen eddig minden csajt megkaphatott, de most ellenállni nekik, nem éppen egyszerű. Kezdődik a dokinál, majd a boltban látjuk viszont egy kellemes ismerősünket (Carly Pope). Hááát, Hank ehhez már kell önfegyelem.

 

 

Megpróbál hűséges lenni és eddig sikerül is neki, persze kisebb-nagyobb bakik előfordulnak, mint amikor véletlenül rámászik egy másik csajra, de hát istenem,  ilyen mindenkivel előfordulhat... Az első részt pedig sikeresen koronázza meg a rendőr vs. Hank Moody jelenet. Talán csak Mai jeleneteinél ült le egy kicsit a történet, vele egyelőre láthatóan nem tudnak mit kezdeni, kíváncsi vagyok, hogy ez a későbbiekben fog-e változni. A probléma az, hogy sikerült már annyira elidegeníteni a nézőket a karaktertől, hogy legtöbbünk számára már, kis túlzással nem is érdekes, hogy mi történik vele.

Ugyan már az első rész végén feltűnik, hangsúlyosabb szerepet a másodikban kap Callum Keith Rennie. A BSG-ben nagyon kedvelem, itt most Lew Ashby-t alakítja és játszik remekül szokás szerint. Pacsi az ő behozataláért, és ezzel egyelőre úgy tűnik, hogy "Hank muszáj írnom egy könyvet" szituáció is megoldódhat. Közben Hank ügynökénél, Charlie-nál is van élet. Nem gyenge párost alkotnak a feleségével, bár a legemlékezetesebb jelenet kétségtelenül az, amikor és amiért kirúgják.

Ez a két rész megmutatta, hogy bőven vannak még lehetőségek a sorozatban és ha ezt  a szintet tudja tartani, akkor remek évad elé nézhetünk.

Californication 1x01-02  8/10

 

Címkék: californication