Chuck 2x01 - Charles Carmichael

A poszt eredeti írásának időpontja: 2008.10.04. 00:57

A beígért reboot csak egy kicsit látszott a sorozaton, és szerencsére a lényeg változatlan maradt: jó karakterekkel megtűzdelt,  hangulatos, vicces, néhol izgalmas sorozatot kaptunk most is. Spoilerekkel a folytatásban!

Az első évad végi történéseket követve Chuck napjai meg vannak számlálva, hamarosan kész az új elosztó és Casey-nak likvidálnia kell őt. Előtte azonban még vissza kell szerezni egy fontos alkatrészt az intersect-hez. A történet ezen része, ellopom - visszalopom aztán megint előlről, kevésbé érdekfeszítő, de ami előtte, közben és utána történt, abban nem kellett csalódnunk. Casey jelenetei ismét élményszámba mentek, rövid kis beszólásai, vagy amikor "bemelegít" és egymás után lövi le Bin Laden és Hitler arcképét, aztán Reegan-nél nem tüzel (remek poén, nem csodálom, hogy Reegan a kedvence), végül Chuck-nál rosszul céloz.

Aztán ott van Sarah és igen, nála is elmondható, hogy minden jelenet, amelyben szerepel önmagáért beszél, azt nem is kell mondanom, miért, elég egyértelmű a fenti képből annak is, aki esetleg nem nézi a sorozatot. Jah és már nem először derül, ki, hogy buksitól lefelé is *ötös. Ráadásul ügyesen is játszik, persze nem okoz komoly nehézségeket ez a szerep, de azért látni, hogy nem csak két szép szeme miatt választották a szerepre. Végre sor kerül Chuck-kal az első randira is, persze a "beteljesülés" elmarad, de azért itt is történt előrelépés.

Chuck kezd egy komoly(abb) kémre hasonlítani a COD-os beetetése pedig nagyszerű volt. Morgan szokásosan beteg, ketrecharcot rendez a helyettesi poszt betöltéséért és persze, hogy az övé volt a COD stratégia kidolgozása is. Amilyen idegesítő volt még az első pár részben, mint a kötelező sidekick, mostanra megszoktam, sőt meg is kedveltem a karaktert.

Awesome kapitány most is hozza magát, bírom az arcot, míg az Ellie-t játszó Sarah Lancester a legtöbb sorozatban/filmben az elsőszámú eyecandy lenne, de itt Sarah(Yvonne Strahovski) mögött csak második lehet. A rész végén tulajdonképpen minden marad változatlan, Chuck marad az egyetlen elosztó, így azon terve, hogy új életet kezd, romba dől. Feltűnt az epizódban Michael Clarke Duncan is, akit  természetesen mindig jó látni, Yvonne-al való fight-ja pedig jól sikerült.

Egy kicsivel talán ütősebb kezdére számítottam, összeségében azonban Chuck hozta az első évados színvonalat. Felüdülés látni mindig ezt a sorozatot, és szerencsére mindig megtalálják a határt a vicceskedés a komolyabb témák között.

Chuck 2x01 - Chuck versus the first date 7/10

Címkék: chuck