Chuck - A legjobb geek sorozat idén

Poszt írásának eredeti időpontja: 2007.10.23.

Az idei újoncok közül három is besorolható a geek-es "műfajba" - kicsit szerencsétlen főhős, vicces szituációkra építő sorozat/film, mely általában nem veszi komolyan magát.

A The Big Bang Theory-ból csak trailert láttam, és nem győzött meg, már az alapsztori sem tetszett, az előzetes pedig abszolút elvette a kedvemet. Talán valamikor majd belenézek, de nem sok reményt látok arra, hogy kövessem a sorozatot A Reaper-ben komoly lehetőségek voltak, amit bizony nem tudott kihasználni.

Egyedül Ray Wise az, aki megéri a pénzét. Idegesítő a sidekick is, a főszereplő pedig olyan semmilyen... a pilot, mint ahogy a kritikámban is lehetett olvasni nem volt rossz, és a második részre is igaz ez, de semmi olyan pluszt nem tud nyújtani, ami miatt leülnék elé folyamatosan nézni. És a probléma az, hogy ahogy én elnézem a koncepciót, nem is fog változni a mostani menetrend. Részemről cancel. Reaper 1x02 Charged 5\10

És elérkeztünk a Chuck-hoz, ami viszont abszolút bejön. A pilot frissességét tudta hozni a következő két rész is. A sorozat nem veszi komolyan magát és ez illik is hozzá, az ügyek annyira komolyak mint amennyire a sorozat szeretné láttatni. 

Már a pilotban is kiemeltem, hogy nagyon jól össze van rakva, és ez igaz a 2. és 3. részre is. Jól felépített a Chuck, ráadásul az akciók kivitelezése is nagyon profi. Ugyan ez volt jellemző a pilotra is, de elismerésem a készítőknek, ugyanis az akció jelenetek színvonala továbbra is kimondottan jó. A szereposztás tökéletesen sikerült - Chuck karakterét jól hozza Zach Levi, a szöszi eyecandy nagyon ott van és a karaktere is jól el lett találva, Adam Baldwin természetesen hozza a kemény csávót, és ami fontos, hogy bármilyen helyszín is van, nem unatkozunk.

Ha otthon van Chuck akkor általában húga Sarah Lancaster és Awesome kapitány van ott -Sarah elég ha csak mosolyog :D, awesome kapitány pedig ritkán szólal meg, de a rövid szerepei mindig jók.

A munkahelyén szintén jó arcokat találunk, a sidekick bár nem a legjobb karakter, de összeségében korrekt, a munkahelyi kollégák pedig szintén jók A harmadik résztől főcímet is kapott a sorozat, A Mad Men-es srácok jó munkát végeztek, hangulatos, a sorozathoz illő főcím született.

Amíg a Reaper-nél folymatosan azt éreztem, hogy erőltetett, mesterkélt, addig a Chuck lazán veszi az akadályokat, az elejétől  kezdve leköt és 40 percnyi felhőtlen kikapcolódást biztosít.

Chuck 1x02 Chuck versus the helikopter 7\10

Chuck 1x03 Chuck versus the tango      7\10

Címkék: chuck