Dexter 2x05 - The Dark Defender

Poszt írásának eredeti időpontja: 2007.11.13.

A 2x05 is bizonyította - részről részre erősebb és jobb a második évad. A színvonal folymatosan emelkedik, pedig már az első részre sem lehetett panaszunk. Egy biztos, Dexter-t még nem láthattuk ilyennek mint ebben a részben - és amit mondtam anno - sok minden rejtve van Dex lelkében, és sokáig fog tartani, amíg igazán megismerjük őt.

Valójában még magát sem ismeri, legalábbis a folyamat, ami az évad elejétől megfigyelhető, miszerint egyre kevésbé tudja, hogy ki is ő saját maga, most is folytatódott. Ebben sok minden közrejátszik - a bátyja megölése, Harry-ben való kételkedés, majd az új csaj Lila feltűnése - igazán ez az a pont, amely komoly fordulópontot eredményez, és még inkább fog majd Dex életében. 

A rész kétségkívül legerősebb jelenetei azok voltak, amikor Dex átalált az édesanyját meggyilkoló emberre, és az azt követő jelenetek, amelyikben végezni akar vele, és a Lila-val való beszélgetése. Érdekes volt az is, hogy jutott el a gyilkoshoz, illetve mikkel kellett szembesülnie. Bár már volt rá példa, hogy Harry nem mondott igazat Dexter-nek, de talán a mostani volt a leginkább csalódást okozó Dex számára - ennek a későbbiek folyamán még nagy hatása lehet rá pl. a Harry-féle kódex be nem tartása (ami már most is jelentkezik) és így tovább.

Továbbra is azt tudom mondani, hogy Lila behozatala nagyon jó húzás volt. Dex és Lila mellett a többiek kicsit háttérbe szorultak ebben a részben, bár azért Debra is ott volt a színen: most a fiújával van elfoglalva és egyre jobb a kapcsolata az FBI-os barátunkkal. Doakes-nak Maria akart egy kis szent beszédet tartani, de feka barátunk leépítette, mivel tud róla, hogy milyen módszerrel sikerült ismét kapitánnyá kineveztetnie magát. Amúgy lehet, hogy összejönnek. Rita anyukája fog még kavarni, annak köszönhetően, hogy itt marad Miami-ban, ráadásul Rita házában.

A képregényes utalás nagyon jó volt, Dexter mint Dark Defender :) Dex szarkasztikus humora azért megint a helyén volt: "á, Miamiban túl meleg van ennyi bőrcucchoz." A rész vége pedig egy stílusos kis csattanóval zárul, egy csöppet figyelmetlen volt Dex, erre még ráfizethet.

Dexter 2x05  The Dark Defender 9/10 

Címkék: dexter