Entourage - 5. évad

A poszt eredeti írásának időpontja: 2008.12.06. 20:23

A legtöbbet ebben az évadban küszködtek a srácok, főleg Vinnie és mégis talán a legjobb  szezont prdukálták eddig. Enyhén spoileresen a kép alatt.

Remek évadkezdést toltak elénk, és ezt követően sem adták lejjebb a szintet. Néhol kicsit lazábbra vették a figurát, néhol meg kicsit többet komolykodtunk, de remekül eltalálták, hogy ezt milyen mértékben kell keverni. Az évad második felében épp az utóbbira volt szükség, hiszen ennyi szívás után furcsa is lett volna ha a végét elbóhockodják.

Okosan felépítették az évadot és a remek hangulat mellett odafigyeltek a karakterizációra is. Vinnie talán még sohasem volt ennyire komoly, lassan  majd talán kezd igazi =szakmailag elismert színésszé válni, Ari talán élete legnagyobb döntése előtt állt (megint egy rakat olyan beszólása volt, amit muszáj megőrizni az örökkévalóságnak), Teknősnek  pedig végre összejött a haver segítsége nélkül is.

E szokás szerint komolykodott, de most kifejezetten jól állt ez neki. Johnny pedig, de most komolyan róla mit lehetne mondani, ugyanakkora hülye, mint eddig volt. Az évad végén a srácok hazatértek, jól példázva a lejtmenetet, és bár imádom LA-t, de felüdítő volt látni New York-ot. Bár egy ideig úgy tűnt, hogy kicsit szomorkás befejezést kapunk, jól érezték Ellin-ék, elég volt a sikertelenségből, a végére össze kell valaminek jönnie Vincent-nek.

És akkor cseng a telefon és ki más hívta volna fel őt, mint az élő legenda, Martin Scorsese. Nem kis döbbenet volt, mikor megláttam, persze az Entourage eddig sem fukarkodott hírességekben, de azért Marti... egyébként a dolog hátterében valószínűleg az áll, hogy Scorsese egy pilotot, az 1920-as években játszódó Boardwalk Empire-t készíti az HBO-nak, és így adta magát a szereplése.

Ha már itt tartunk, szokásomhoz híven, most is összeszedtem a vendégsztárok listáját, akik az ötödik évadban tették tiszteletüket. Többségük önmagát alakította, persze kivételek azért akadtak. A névsor, lehet, hogy valaki(k) kimaradtak: Mark Wahlberg, Eric Roberts, Peter Berg, Jason Isaacs, Bow Wow, Tony Bennett, Giovanni Ribisi, Jamie-Lynn Sigler, Frank Darabont, Jason Patric, Stellan Skarsgard, Jenaveve Jolie (felnőtt iparban dolgozó "művésznő"), Ben Silverman, Phil Mickelson (golf játékos),  Seth Green, Gus Van Sant, Martin Scorsese.

Értékelés: 9/10

Címkék: entourage