How I met your mother - Legendary or awesome?

Poszt írásának eredeti időpontja: 2007.10.19.

Legendary or awesome, ez a két szó szinte a sorozat védjegyévé vált, mint ahogy az is, hogy  garantáltan 20 percnyi kellemes kikapcsolódást biztosít.

A jelenlegi kedvenc sitcom-om, melyben nem lehet csalódni. Legalábbis az eddigi 2 évad ezt bizonyítja. Remélem a nemrég indult harmadikat még jópár követni fgoja, és ennek még akkor is örülök, ha ez azt jelentené, hogy még később tudjuk meg azt, hogy ki lesz Ted felesége és gyermekeinek anyja. A történet szerint ugyanis Ted Mosby 2030-ban meséli gyerekeinek a történetet, mely során megismerte az anyjukat. Természetesen a történet 2005-ben veszi kezdetét, tehát nem sci-firől van szó :D.

 Legtöbbször a Jóbarátokhoz szokták hasonlítani, van is benne valami. Mondjuk amíg a Friends esetében a 6 főszereplő között volt számomra unszimpatikus is (Phoebe, és Monica sem volt a kedvencem...), addig a HIMYM esetében erről nem beszélhetünk. Persze Barney a kedvenc, mint a rajnogók többségénél, de Ted, Robin, Marshall és Lilly is nagyon el lett találva.

Mint mondtam jellemző a sorozatra, hogy nem nagyon van színvonalbeli hullámzás, és persze  vannak már most klasszikus részek, mint pl. az 1. évadból a diszkós rész, a 2.-ból a Super Bowl-os vagy a Robin titkos múltját bemutató epizód (plázás), de még lehetne sorolni.

Elég sok külső helyszínt használ, ami szintén bejött. Gyakran használ flashback-eket is, amik szintén nagy erényei - szereztek pár emlékezetes pillanatot, és felejthetetlen poént:).

A sorozat garantálja, hogy a megnézését követően jobb kedvre derülj, szerencsére itthon is már jópáran felfedezték ezt a kiváló sitcom-ot.

1. évad értékelése: 8\10

2. évad értékelése: 8\10