Lost 4x09 -The Shape of Things to Come

Poszt írásának eredeti időpontja: 2008.04.26.

OMG! Mekkora részt tettek le megint elénk. És nem véletlenül tettem oda a megint szócskát, mivel eddig a negyedik évad egészen elképesztő szintet hoz. Persze még mindig sok a kérdés, de azért bőven kaptunk eddig is, és most ebben a részben is válaszokat.

Spoilerekkel a folytatásban!

Ben volt a középpontban, és már ez sejteti, hogy milyen résznek is nézünk elébe. Nem is olyan könnyű eldönteni, hogy most flashbackes vagy flashforwardos jeleneteket kaptunk, hiszen, ha úgy nézzük a sziget elhagyása után játszódik Ben és Sayid története, de ezt is felfoghatjuk előzménynek, hiszen Sayid beszervezéséről már tudtunk. Mindenesetre most a hogyan kérdésre is választ kaptunk, megtudtuk, hogy miért is szegődött Ben mellé Sayid. Bár arra azért kíváncsi lennék, hogy miért ölette meg Sayid feleségét Widmore, persze az is benne van, hogy valójában Ben volt a gyilkos, és így akarta Sayidot beszervezni.

A parton Jack egyre inkább kezdi elveszíteni a türelmét, és vagy az idegesség vagy valami más miatt nem fest túl jól. Mindenesetre végre számukra is kiderült, hogy nem a megmentésükre jöttek. Mellesleg Kate nagyon hot volt :D

Jó volt ez a szál is, de persze a Locke-féle csoprot történései ütöttek igazán. A kommandósok megjelenesének köszönhetően csökkent a túlélők száma is. Ben lányának halála, valamint ezt követően Ben reakciója csillagos ötös, bár szinte mindegyik jelenetre el lehet ezt mondani, amiben Michael Emerson szerepelt.

Újra előjött a füst, amit szintén jól oldottak meg a készítők, persze azért itt megint felmerül pár kérdés, de bízzunk benne, hogy Jacob majd választ ad erre is. Sawyer jól adta ismét a kemény csávót, Hurleyre pedig most nagyobb feladatok várnak majd, mint a kisbaba pátyolgatása. A zárójelenet pedig szintén ütött. Bizony, megváltoztak a játékszabályok ... Mondjuk kíváncsi lennék egy olyan epizódra is, amikor Charles Widmore lenne a visszaemlékezős részben. Talán majd megkapjuk azt is egyszer.

Lost 4x09 -
The Shape of Things to Come 10/10

Címkék: lost