Middleman - pilot

 A poszt írásának eredeti időpontja: 2008.08.03. 13:24

A trailert elnézve bizony nem gondoltam volna, hogy egyáltalán bepróbálom a szóban forgó sorozatot. Első látásra gagyinak, nevetségesnek hatott. A pozitív viszajelzések azonban meggyőztek, hogy érdemes adni neki egy esélyt. Nem bántam meg, a pilot kifejezetten jól sikerült.

Nézzük először, hogy miről is szól a Middleman: a kezdő képsorokban a fiatal pályakezdő Wendy-re rátámad a laborban egy génkezelt szörny, amit a Middleman közbelépésének köszönhetően sikerül megállítani. Ezt követően Men in Black módra a csaj beszervezése történik meg, és megkapják az első közös ügyüket is. Mitől is működik a sorozat? - elsőként a párbeszédeket kell kiemelni, rendkívül dinamikusak, ötlettel teliek és egy pillanatra sem erőltetettek. Okosan elhelyezett poénforrások tömkelege színesíti a Middleman-t, amelynek a castingja is jól sikerült. A főszereplők mellett a szobatárs, Lacey, valamint a házban lakó néger csóka behozása is jó húzásnak tűnik elsőre, nem említve Ida-t, a cég enyhén szólva cinikus, meglepetésekkel teli titkárnőjét.

A sorozat ötletét egy képregényből vették. 2005-ben jelent meg először Javier Grillo-Marxuach comicja és bizony az élőszereplős változatban is bőven vannak képregényes utalások. Kicsit furcsállottam, hogy pont az ABC Family rendelt be egy ilyen sorozatot, nem igazán illik a profiljukba. Talán nem is meglepő, hogy a csatorna közönségének nem jött be, pedig ha adtak volna neki egy esélyt, akkor meggyőződhettek volna, hogy a látszat ellenére egy okosan összerakott, intelligens sorozatól van szó, amely kellemes kikapcsolódást biztosíthat 45 percre.

Pilot értékelése: 7/10

Címkék: middleman