Nézettség: ami eddig történt (CBS, NBC, CW)

A poszt eredeti írásának időpontja 2008.10.06. 17:33

CBS: a hétfő a szokásos sitcom blokké és Horatio-é. The Big Bang Theory-val kezdik az estét, korrekt eredménnyel, majd a HIMYM rátesz erre is, ezt követően pedig még mindig amerika legnézettebb sitcomja a Two and a Half Men következik. Mindhárman hozzák a csatorna elvárásait, biztos a pozíciójuk. Eljutottunk az újonc Worst Week-ig, melynek nézettsége első látásra ugyan nem tűnik rossznak, de ilyen felvezetéssel (TAHM) ez már nem olyan szép. Még a slotok kihirdetésekor mondtam, hogy én a Gary Unamrried-et tenném ide, erre még vissztérek a szerdai nap idején. 22-től CSI: Miami  mely az 5x01 után esett egyet, de még mindig bivalyerős és biztosan nyeri a slotját.

Kedden sincs oka panaszkodni a nyugdíjas adónak, NCIS-el kezdenek, a hatodik évadába lépő sorozat hozta a szokásos erős össznézettségét, 18-49-ben pedig szimplán korrekt (azért látszik, hogy miért használják a CBS-re a legutóbbi jelzőt, remek össznézettséghez képest  nagyobb 18-49 dukálna). Az NCIS nem csökkent a múlt hétre sem, elégedett lehet vele a csatorna. Az újonc The Mentalist egészen remekül tartja meg a nézőit, így hamarosan megkaphatjaa teljes évados berendelést. Without Trace-el fejezik be a napot, mely ezekkel a számokkal lehet, hogy az utolsó évadát tapossa. Olyan számok ezek, melyekkel a teljes évadot nem fenyegeti veszély, de valószínűleg nem újítanák meg így a sorozatot.

Szerdán ismét sitcomoznak, valamint minő meglepő két nyomozós van műsoron. A hétfői slot-ból ide kerülő The New Adventures of Old Christine gyengén hoz, majd utána az újonc Gary Unmarried következik, ami rá tud verni a felvezetésére és ha a CBS nem lenne annyira begyöpösödött, akkor felcserélné a Worst Week-kel és Gary barátunk jobb számokat hozna szerintem a Two and a Half Men mögött. Majd jön a két nyomozós, Criminal Minds és CSI: New York amelyek hozzák tavalyi remek nézettségüket.

Csütörtökön a CSI még nem kezdődött meg, amint elindul várhatóan nagy csatában lesz a Grey's-el, mindenesetre előtte a Survivor szépen szerepel. Pénteken a naphoz képest nagyon jó eredménnyel mutatkozott a Ghost Whispere új évada, viszont a másik két sorozatuk csalódás eddig. A Numbers esett tavalyhoz képest, míg az újonc Ex List is rosszul szerepel, szegény Moonlight fanok... Vasárnap az Amazing Race-t követően jó össznézettséggel, de gyenge 18-49-es eredménnyel szerepel a Cold Case, valamint a The Unit. Ezzel együtt egyik sorozat sincs veszélyben egyelőre.

NBC: a hetet Chuck-kal kezdik. Sajnos, mint már írtam, mindegyik sophomore csökkent tavalyhoz képest, így a Chuck is. Ugyan még az idény kezdete előtt megkapta a 22 részes berendelést, de ennél jobb számokra számított az NBC. Majd jön a Heroes, ami ugyan továbbra is erős, de elég komolyakat esett tavalyhoz képest. Persze nem fenyegeti veszély, hiszen a legerősebb 18-49-es sorozatukról van szó még mindig.

Majd jön 22-től a Life, ami 2 hét alatt négy részt fog letudni. Ugyanis az NBC a My own Worst Enemy premierjéig berakta hétfőre, de ezzel együtt idei álladó slot-jában pénteken is játszatja. Viszonylag korrekt számokat hozott hétfőn, sajnos pénteken már nem, de erről  majd később. Kedden csak a Law&Order: SVU-val sorozatozik az NBC, mely jó számokat hoz ugyan, de tavalyhoz képest esett a nézettsége.

Szerdán a Knight Rider rendkívül gyengén kezdett, nem ezt várta tőle a csatorna, egyedül az lehet a pozitívum számukra, hogy rendkívül gyenge ez a slot minden csatornánál és így a Fox-os Bones-t kivéve mindenkit vernek. Ettől még kasza esélyes a KN, de még korai lenne lemondani végleg lemondani róla. Majd jön egy reality, és 22-tól a tavalyi évet csodával túlélő Lipstick Jungle. Gyenge számokat hoz, nem sokáig marad életben így.

Csütörtökön a sitcom blokkból egyelőre a My name is Earl - The Office kettős mutatkozott be. Az Office szokás szerint brutális 18-49-es eredményekkel, míg Earl esett tavalyhoz képest. Az ER pedig korrekt eredményeket produkál utolsó szezonjában. Pénteken ismét ott találjuk a Life-ot, sajnos jóval gyengébb erdményekkel, mint hétfőn, és ha itt marad ebben a slot-ban ilyen eredményekkel sajnos 13 rész után cancel várható. Vasárnap pedig focizik az NBC.

CW: hétfővel kezdünk természetesen. Úgy tűnik megtette a hatását a rendkívül erős Gosspi Girl marketing. A tavalyi eredményeit folymatosan felülmúlja a sorozat és az utána következő One Tree Hill is jó számokat hoz. Kedden a 90210 remekül kezdett, majd várható módon visszaesett, mostanra kezd beállni. Megkapta a teljes évados berendelést így a csatorna elégedett vele, mindazonáltal gyengébben hoz, mint a GG és az OTH. A 21 órakor kezdődő Privileged folymatosan zuhan, és most már közel van a cancel.

Szerdán topmodellkednek, csütörtökön pedig a remek Smallville-Supernatural duó van műsoron. Mindkettő remekül hoz, a Supnat sokat erősödött tavaly óta. Pénteken sitcomoznak egy kicsit, de mind az Everybody Hates Chris, mind a The Game gyenge eredményeket produkál.