Nézettség: ami eddig történt (FOX, ABC)

A poszt eredeti írásának időpontja 2008.10.06. 11:42

Ugyan még nem teljes a mezőny, mivel azonban a legtöbb sorozat már visszatért a nyári pihiből és az újonocok közül is jó pár bemutatkozott, így itt az ideje összefoglalni, hogy mit szűrhetünk le az eddigi nézettségükből. Aki konkrét számokra kíváncsi: itt,  itt és itt megtalálhatja, elemzéssel együtt.

Fox: a hétfői Prison Break és Terminator: Sarah Connor Chronicles egyaránt bajban van. Mindkettő meredek zuhanásba kezdett és biza cancel közelbe jutottak. A TSSC van a nagyobb bajban, már pletykálnak arról, hogy hamarosan kaszát kap a Fox-tól. Ráadásul a csatorna elképzelhető, hogy a Scofield-ék eredményéért is a felvezető TSSC-t okolja. A PB negyedik szezonja valószínűleg végig megy, de várhatóan ez lesz az utolsó.

Amilyen borzalmas számukra a hétfő, olyan jól alakulnak a Fox-nak a keddi nézettségek. Közepes számokkal kezdett a Fringe, de mióta megkapta felvezetésnek a House-t, szárnyal remekül tartja meg a nézőket, és most már úgy tűnik, hogy ez állandósulni látszik. Nem csoda, hogy megkapta a héten a teljes évados berendelést. House-nál kisebb csökkenés történt tavalyhoz képest, de nem kell aggódni, ezek még mindig brutális számok és Idollal együtt pedig még rátesz egy-két vagy több lappal.

A Fox szerdai napján egyértelműen a Bones-t kell kiemelni. A negyedik évadánál tartó sorozat szép eredményeket produkál, ilyen eredményekkel beton biztos a sorozat helyzete. 21-től aztán két sitcom követi, amelyek teljesítményét a borzalmas valamint annak szinonímáival lehetne leírni. Érthetetlen, hogy a Til Death hogyan jutott el a harmadik évadáig, viszont a Do not Disturb még ezeket a számokat is képes volt alulmúlni, így a Fox-tól már meg is kapta a cancel-t (először cáfolták, majd végül beismerték a kasza tényét).

Csütörtökön és pénteken nem sorozatozik a Fox, ráadásul amúgy is gyenge eredményeket hoz ezeken a napokoní (mindegyi vártható volt, de a Kitchen Nightmares-től azért valamivel többet várnának). Végül eljutottunk a vasárnapig, amikor is most már hosszú ideje az animációs blokkjával támad a Fox. Family Guy és Simpsons remek eredményekkel, míg a King of the Hill és az American Dad közepes teljesítménnyel rukkol ki.

ABC: hétfőn a szokásos táncikálás megy - Dancing with the Stars hozza a szokásos erős nézettségét, utána a Boston Legal következik, a felvezetéshez képest nagyon gyenge eredményekkel. Szerencsére nem kell izgulnunk, a 13 részes (bár most már csak 12 részt mondanak)  befejező évad biztos végig fog menni. Kedden  előbb vetélkednek, majd táncikálnak. Szerdán azonban három sophomore, vagyis másodévest találunk.

Sajnos a tavalyi újoncok szinte kivétel nélkül estek az idei évre, és ez így történt az ABC hármasával is. A Pushing Daisises kezd 20 órától, sajnos annyira gyenge eredménnyel, hogy ha ez nem változik, nem kell sok a kaszához. Utána következő Private Practice is esett, de ezek még így is korrekt számok, nem fenyegeti veszély. A Dirty Sexy Money helyzete valahol a kettő között van. Az ugyan abban a slotban lévő NBS-s Lipstick Jungle-t elveri, de nem érezheti magát biztonságban, nem ártana erősödnie.

Csütörtökön a Grey's Anatomy szokás szerint brutál erős volt, előtte az Ugly betty is korrekten kezdett, bár múlt héten váratlanul nagyot esett. Pénteken nem sorozatozik az ABC, így még a vasárnapot kell csekkolnunk. Desperate Housewifes remek eredménnyel nyitott, a  mögötte lévő Brothers and Sisters természetesen gyengébb, de korrekt számú nézőt tart meg ahhoz, hogy ne legyenek problémái.