Nézettség: két hónapos összefoglaló - ABC

A poszt eredeti írásának időpontja: 2008.12.10. 17:59 

ABC:


hétfő:


A hetet táncikával kezdi a csatorna szokás szerint kiemelkedő eredménnyel.


Samantha Who (21.00): megkapta a teljes évados berendelést  - 20 rész, de a csatorna ezzel együtt sem lehet vele igazán elégedett. A nézőmegtartása a DWTS után még épp korrektnek mondható, de múlt héten kiderült, hogy mi történik, ha nem kap ilyen erős felvezetést. Egymagában bukta a sitcom, így közel sem biztos, hogy az ABC berendeli jövőre is. A kérdést majd az dönti el, hogyan szerepelnek a midseason-ös újonc sorozatok és a Scrubs.


Boston Legal (22.00): tegnap ért véget a sorozat. A csatorna nem igazán volt elégedett már az utóbbi 1-2 évben a nézettségével, de legalább  tavaly már előre szóltak, így Kelley előre tudott tervezni.


Kedd:


Táncika van itt is műsoron.


According to Jim (21.00): egész korrekt eredménnyel nyitotta a 8. évadát. Már sokszor volt cancel-közelben, eddig mindig megúszta, ezekkel a számokkal idén még reaális esélye is lehetne, de lehet, hogy ennek ellenére ez lesz a hattyúdala.


Eli Stone (22.00): tavaly nem tudott élni a Lost felvezetéssel. Idén megint megkapta az esélyt, betették a DWTS mögé. Borzalmas volt a nézőmegtartása. Bár nem jelentették be a cancel-t, de mivel nem újították meg, ezért ugyan kimondatlan, de nagyon valószínű a kasza. Berlantit pedig megkérdezték, hogy melyik sorozatát választaná, ha a DSM és Eli közül egyiket meg lehetne menteni. Ő (sajnos) Eli mellett döntött, de még így sem hiszem, hogy az ABC megtartja.


Szerda:


Pushing Daisies (20.00: szegény Bryan Fuller... bár nekem kevésbé jönnek be a sorozatai, de szükség van ezekre az egyedi, rendkívül tehetséges alkotókra, akik mernek eltérni a megszokottól  és valami különlögeset a kis képernyőre álmodni. A PD eredményei siralmasak, úgy tűnik még a kritikusok ajnározása sem mentheti meg a kaszától. Amiben bizony az ABC is vastagon benne van. A sztrájk miatt lerövidített 1. évadot kaptunk, de a csatornánál az senkinek sem jutott eszébe, hogy az 1 éves hiátus alatt talán ismételni kellene a sztrájk sújtotta újoncokat. Így az emberek elfelejtkeztek róluk és buknak is egymás után...


Private Practice (21.00): az eredményei neki is romlottak, de még így is ő hoz messze a legjobban a szerdai hármasból.  Átkerül csütörtökre, a Grey's mögé, mondjuk eddig is érthetetlen volt, hogy miért nem párosították össze az eredetit és a spinoffot. Persze az ABC-re jellemzőek már évek óta a néha érthetetlen programrendek.


Dirty Sexy Money (22.00): újabb áldozat... a PD kapcsán már említettem az egyik okot, amiért is hibáztathatjuk az ABC-t. Van azonban még egy: míg Eli-nak kétszer is adtak kifejezetten erős felvezetést, a DSM és a PD egyszer sem kapta ezt meg. Legalább egyszer kipróbálhatták volna, hogy mit tudnak produkálni mondjuk egy DWTS mögött. De nem, hagyták őket csendben meghalni. Sajnos a DSM is a ki nem mondott, de szinte biztos kasza kategóriáját bővíti, ráadásul a sorozat kimondottan drága is, és ez semmiképpen sem javítja az esélyeit (a gazdasági világválság idején meg pláne nem).


Csütörtök:


Ugly Betty (20.00): nagyon so-so az eredménye, de amíg csak a CBS-es Survivor veri meg a slot-jában addig nagy baja elvileg nem lehet. Viszont átkerül majd ide a Bones is januártól, ha sikerül elkapnia Betty-t, akkor már necces lesz a helyzete.


Grey’s Anatomy (21.00): az egyik legerősebb 18-49-es sorozat, a csatorna másik nagy kedvence, a DH tudja csak erről a trónról letaszítani olykor.


Life on Mars (22.00): sajnos elég gyatra a nézőmegtartása, nem is csoda, hogy az ABC elrakta a GA mögül. Elég sokat áldozott a show-ra az ABC és az idei nagy reménységük volt, így kap még egy esélyt, januártól szerdára megy át a Lost mögé, ha ott sem sikerül eredményt produkálnia, akkor szinte biztos a cancel.


Péntek:


Realityk és hírműsor.


Vasárnap:


Desperate Housewives (21.00): továbbra is bivalyerős mind össznézettségben, mind 18-49-ben.


Brothers & Sisters (22.00): ha nem is jó, de viszonylag korrekt a nézőmegtartása a DH mögött, és úgy tűnik az ABC-nél elégedettek a szereplésével. Valószínűleg megkapja a következő évadot is, viszont most már lehet, hogy megnézik mire megy a saját lábán. Van egy olyan érzésem, nem sok mindenre, így ha ez valóban bekövetkezik, akkor a következő évad az utolsó lehet majd neki. Persze sok függ majd attól, hogy az ABC meg akarja-e bontani ezt a kettőst.