Nézettség: két hónapos összefoglaló - NBC és CW

A poszt eredeti írásának időpontja: 2008.12.10. 11:59 


NBC:


hétfő:


Chuck (20.00): nem igazán hoz jól a Chuck, de így is viszonylag jó esély van arra, hogy legyen belőle harmadik etap. Egyrészt az NBC jelenlegi helyzetében ezek még korrekt számok, másrészt felvezetés nélkül produkálja ezt, ráadásul az NBC  szereti is a sorozatot. Talán még az is belejátszhat, hogy reklámozók is kedvelik, hiszen könnyő product placement-re ad lehetőséget.


Heroes (21.00): folyamatosan gyengül, ha CBS sorozat lenne, nem lenne esélye egy negyedik évadra... igen, ezek a 18-49-es számok már őket sem hatnák meg...valószínűleg a következő évadot még megkapja, de az NBC jelentősen csökkenti majd a költségvetését.


My Own Worst Enemy (22.00): a kezdés még egészen korrekt volt, de utána hétről-hétre veszítette el a nézőket, így nem csoda, hogy cancel-t kapott. Bár közrejátszott benne, mégsem a Heroes-t tartom hibásnak a  bukásáért, kétségtelen ugyan, hogy a felvezetés is egyre gyengült, de még így is az egyik legjobb 18-49-es eredménnyel bíró sorozatuk után rakták be a MOWE-t. Szinte bármelyik NBC-s slot-ban bukás lett volna. Úgy tűnik egyelőre, hogy a leforgatott részek adásba kerülnek, ez kilenc epizódot jelent.


kedd:


Reality-vel kezdenek, The Biggest Loser (aka Nagy fogyás itthon), majd egy sorozat marad csak a napra.


Law & Order: SVU (22.00): azon kevés sorozata a csatornának, melynek eredményével elégedett lehet. Össznézettségben és 18-49-ben is jó számokat produkál.


szerda:

Knight Rider (20.00): ha az NBC nem lenne ekkora szarban, akkor nem kapta volna meg a teljes évados berendelést...ugyanis a borzalmas nézettség mellett a kritikák is nagyon rosszak. Az NBC pár napja vissza is vette 17 részesre az eredetileg teljes szezonra szóló berendelést. A csatorna változtatásokat eszközöl ugyan a sorozaton, de látszik, hogy már lemondott róla, kevés esélye maradt a második évadra.


Life (21.00): az idei évadban a Life szerepelt már pénteken, kipróbálták hétfőn is két alkalommal, majd most úgy tűnik, hogy szerdán végleg megállapodik. Szerencsére az eddigi szerdai eredmények bizakodásra adhatnak okot. Ugyan a nézettség önmagában gyengének tűnik, de folyamatosan ráver a felvezető KN-re és legutóbb azt is bizonyította, hogy ha erősebb műsor megy előtte, akkor képes annak a nézettségét megtartani. Bár még nagyon messze az évad vége, de egy kicsit bizakodhatunk, már nem tűnik annyira reménytelennek a harmadik évados berendelés, mint a pénteki eredmények után.


Law & Order (22.00): A Lipstick Jungle helyén szerepel és az előbbinél jobb eredményeket produkál, megbízható korrekt teljesítményt nyújt.


Csütörtök:


My Name Is Earl (20.00): gyengélkedik Earl, valószínűleg a Kath&Kim duóból az egyik kaszát fog kapni, de ha nem állna ilyen szarul a csatorna, akkor lehet, hogy mindkettő...


Kath & Kim (20.30): a sitcom-blokk-ból a leggyengébb eredményeket produkálja, de a teljes évados berendelést mégis megkapta - 22 részes lesz az évad, jövőre viszont már lehet, hogy nem kér belőle a csatorna.


The Office (21.00):az NBC büszkesége, melyet az is bizonyít, hogy megkapta a Super Bowl utáni spot-ot. A csatorna legjobb 18-49-es eredményeit szállítja minden héten.


30 Rock (21.30): remek eredményekkel debütált az évad, azóta viszont enyhe csökkenésbe kezdett. Még így is remek adatokat produkál az elmúlt két évhez képest, de jobb lenne ha most már állandósítaná a nézőszámát.


ER (22.00): olyan eredményekkel rukkolt elő a sorozat utolsó évada, hogy az NBC-nél állítólag fontolóra vették, hogy meghosszabbítják még egy évvel. Úgy tűnik, hogy ez szerencsére (nagyo is kedvel(t)em az ER-t, de most már tényleg le kell zárni) nem fog bekövetkezni, a sorozat március 12-én búcsúzik egy duplarésszel.


Péntek:


Lipstick Jungle (21.00): miért is rendelték ezt be a tavalyi számok alapján? Oké, tudom, hogy pl. a Life is megkapta az esélyt, de ott legalább a kritika valamint a fan tábor  kapcsán volt is rá indok, de az LP esetében... Szerdán nagyon gyengén muzsikált, most végül átkerült péntekre. Itt gyorsan megkapta a kaszát, a 13 rész  viszont adásba kerül. Az NBC csavart még egyet és állítólag ha a további pénteki eredmények tetszenek majd nekik, akkor fontolóra veszik, hogy megrendelést kap majd a következő idényre. Az eddigi adatokból úgy tűnik, hogy erre nagyon kevés esély mutatkozik.


szombat:

Crusoe: péntekről került ide "meghalni". Nem láttam a sorozatot, bántani sem akarom, de ki volt az a féleszű, aki erre a projektre igent mondott?!


vasárnap:


Nem sorozatozik az NBC vasárnap, de helyette remek NFL meccsekkel szolgálja ki a nézőket - Sunday Night Football, John Madden-nel és Al Michaels-sel. Mondanom sem kell, a nézettség kiváló.


CW:


hétfő:


Gossip Girl (CW, 20.00): a csatorna elégedett vele, ugyan nem a legnézettebb sorozatuk, mint ahogyan azt gondolnánk a GG-re elköltött reklmokból, de a célközönséget illetően jól teljesít. Ezt bizonyítja az is, hogy spinoffot is kaphat majd a közeljövőben.


One Tree Hill (CW, 21.00): jól tartja meg a GG nézőit, sőt olykor még  meg is veri 18-49-ben. Azonban amikor nem kapott felvezetést váratlanul gyenge eredményt produkált. Ha a stáb is úgy akarja, lesz hetedik évad, a CW-n nem fog múlni szerintem.


kedd:


90210 (20.00): stabilizálta a nézettségét, ezekkel a számokkal szinte biztos a második etap.


Privileged (21.00): végig borotvaélen táncolt, a CW legutóbb pedig a GG mögött is kipróbálta. Valamivel jobban teljesített, de kétséges, hogy ez elég lesz-e. Az évad 18 részből fog állni, bizonytalan a sorozat sorsa.


szerda:


Realityk vannak műsoron, a már szezont is záró America's Next Topmodel és a borzalmas számokat hozó Stylista.


Csütörtök:


Smallville (20.00): a csatorna legnézettebb sorozata.  Ez igaz az össznézettségre és a 18-49-es adatokra is. Ráadásul minőségben is erősödött a sorozat, még sem biztos a következő évad. Ismét több színésznek lejár a szerződése, Welling nagyon kétséges, és a csatorna ténykedése is utolsó évadra utalt. Legalábbis addig, míg meg nem látták az idei évad nézettségi adatait, úgy tűnik a folytatás csak azon múlik, hogy sikerül-e megegyezni a színészekkel és a készítőkkel.


Supernatural (21.00): szinte minden évben kétséges volt a megújítása, idén azonban egyelőre erről szó sincs. Remek eredményeket produkál a Supnat, úgy tűnik, hogy Kripke az általa utolsónak szánt ötödik évadba is belekezdhet majd.


Péntek:


Everybody Hates Chris (20.00): két sitcom, még péntekhez képest is gyenge eredményekkel.


The Game (20.30): lásd fentebb.


Vasárnap:


Az MRC által készített sorozatok hatalmasat buktak. A CW levette őket a műsorról, ismétlések és filmek futnak a helyükön.