Rescue me - második évad

Poszt írásának eredeti időpontja: 2007.08.14.

Az első évad magasra tette a lécet, és bár lassan indult be, de szerencsére a második etap is tudott hozni egy hasonló színvonalat.

Jól sikerült a vígjáték és a dráma vegyítése, az első pár részben volt talán a kelleténél több dráma, de utána rendesen visszakaptuk a comedy részt.
Hihetetlen, az egyik percben az ember nevet, a következőben pedig csak nézz döbbenten a jelenetek láttán.

Tommy Gavin egy beteg állat, de szeretjük, nagyon röviden így lehetne összerfoglalni a Denis Leary alakította karaktert, de a beteg jelző szinte mindegyik társára ráakasztható más-más okokból. Tommy figurája azért is parádés, mert amikor úgy hisszük, hogy ismerjük, akkor megint előáll valami teljesen újjal. Mint a második évadban, amikor elkezdte szedni a felesége bogyóit és egycsapásra az addigi karakter ellentétét láthattuk.
Bár akkor is elnéznénk a végtelenségig ezt az arcot, ha mindig csak a pia és gyógyszerfüggő, érzéketlennek tűnő, nagy beszólásokat megeresztő karaktert látnánk. A többiekre sem lehet panasz, a két idióta fiatal tűzoltó nagy kedvenc, Sean és Mike, de elmondható, hogy a csapat mindegyik tagja szimpatikus.

Kedvenc tűzoltóink mindegyikének megvan a második évadban is a maga problémája és szerencsére a legtöbb szálat okosan is oldották meg a készítők. A női karakterek közül Sheila-tól hülyét kapok, a többiek pedig korrektek, Tommy lányát meg kifejezetten kedvelem:), és nemcsak azért :D.
És persze Tommy rokonait sem szabad kihagyni, a tesója és nagybátyja hatalmas arcok.

Mint mondtam megvan mindegyik tűzoltónak a maga történet szála, persze Tommy van azért a középpontban. Az évad végén történtek mindenképp a legnagyobb drámai fordulatot jelentik Tommy életében, mely aztán ennek megfelelően is zárul.

Összeségében elmondható, hogy a Rescue Me a második évadával megerősített abban, hogy egyike napjaink legjobb sorozatainak.

1. évad értékelése: 9\10

2. évad értékelése: 9\10

 

Címkék: rescue me