The Job

A poszt eredeti írásának időpontja: 2008.11.05. 09:33

Új rovat indul, melynek a neve a múlt nagyjai. A címből már ki lehet találni, hogy régebbi, vagy a megnevezés inkább úgy helyes, hogy már véget ért sorozatok kerülnek benne terítékre, hiszen jó pár 2000-es évek utáni széria is szerepelni fog. Elsőként a The Job, vagy magyar címen A meló lesz kitárgyalva.

2001-ben mutatta be az ABC, sajnos csak 19 részt ért meg. Ha valamilyen jelzőt akarnánk ráaggatni, akkor mondhatnánk azt is, hogy ez a pre - Rescue Me sorozat. Kezdve a készítőktől - Peter Tolan és Denis Leary, a színészekig, a poénok inkorrektségén át a sorozat hangulatáig. Persze ez utóbbin még tudtak csiszolni és komplexebb is az RM, köszönhetően annak is, hogy a Job csak 20 perces.

Leary van természetesen itt is a középpontban és a karaktere finoman szólva is sok hasonlóságot mutat későbbi produkciójának főhősével. Iszik, csalja a feleségét, egy léha alak, amiben viszont eltér, hogy itt nem tűzoltót, hanem egy rendőrt alakít. Belegondolva, hogy az RM-ben mennyire utálja a zsarukat kicsit vicces. Diane Farr is feltűnik, ő az RM női tűzoltójaként lehet ismerős(mostanában pedig Numbers).

Leary mellett a legjobb arc viszont a Lenny Clarke által alakított Frank. Hivatását leszámítva, mintha ugyanazt a karaktert látnánk, és természetesen itt is hatalmas arc. Közben olyan vendégsztárok tűnnek fel, mint Elizabeth Berkley és Gina Gershon, vagy éppen Donald Trump önmagukat alakítva, Ellen Pompeo pedig, mint a dühkezelő tanfolyam résztvevője.

Elsősorban a humora miatt működik a sorozat, emlékszem az első pár rész ugyan jó volt, de még nem ütött akkorát, aztán rendesen beindult és a 20 percek alatt nem volt megállás. Műfaját tekintve dramedy, hiszen a dráma vonal is bejátszik, bár ez azért még korántsem annyira erős mint az RM-ben, de nyilván korlátozva is voltak a 20 perces játékidő miatt. A miért is kell nézni ezt a sorozatot kérdésre pedig egyszerű a válasz, mert nagyon nagy fun, hatalmas poénok és remek karakterek, sok helyzetkomikummal megfűszerezve.

The Job 8/10

Kis ízlető a sorozatból a tovább mögött.

Címkék: the job