The Shield 7x01

A poszt írásának eredeti időpontja: 2008.09.06. 19:46

Ismét hozták magukat. Folyamatosan kimagasló minőség jellemezte az eddigi hat évadot és úgy tűnik, hogy a befejező szezon is képes lesz erre, sőt méltó megkoronázása lesz ennek a zseniális sorozatnak. A nyitó epizód szépen felveszi a nyitva hagyott szálakat (van, ami a második évadig vezet vissza) és okosan viszik tovább. Spoilerekkel a továbbiakban.

Kezdjük a legfontossabbal: Billings visszatért! Persze csak vicceltem, hiszen lúzer barátunk visszatérése enyhén szólva eltörpül a többi esemény mellett, de ügyesen és hihetően oldották meg ezt is a készítők. Dutch most csak ennek kiötlése nyomán volt a képben, de lesz még neki jóval keményebb ügye is természetesen. Amúgy a kis mexikói cica (Tina) "aranyos" beszólásai arra engednek következtetni, hogy ezen a fronton is várható még valami. Persze Danny benn lesz még a képben, ráadásul a két csaj várhatóan konfrontálódni fog egy rendőri mulasztás miatt is.

 

No de, ezek természetesen csak mellékszálak Vic-ék mellett. Az örmény pénzvonat még mindig kísérti a strike team-et, de most úgy tűnik, hogy Shane-el kénytelen kelletlen együttműködve sikerül egyszerre két legyet csapni. Persze minden bizonnyal nem lesz ez olyan egyszerű. A mexikóiak és az örmények egymásnak ugrasztása elég merész húzás, nem kevés vér fog folyni az utcákon. Shane próbálja jóvá tenni a sokadik szarkeverését, Vic-ék most ugyan vele vannak, de az egyértelmű, hogy sohasem bocsájtja meg neki Lem halálát.

Vic és Azeveda régre nyúló kapcsolata most érhet el a csúcsára, érdekes és jó látni a két karaktert egymás mellett, még akkor is ha csak szükségből teszik ezt. Ronnie nem kicsit döbbentett meg, a szállodában kivégzett egy örmény bérgyilkost, de szerencsére az alkotók azért nem hagyták ennyiben, hiszen megfelelően reagálta le Ronnie az eseményeket. Közben a hátországan is történnek a dolgok, Vic és Shane felesége is fog még problémát okozni.

Gyors sodrású volt a rész, nem volt egy kis megállás sem, és ahogy azt már megszokhattuk, elsőrangú párbeszédek és operatőri munka jellemezte ezt a részt is. A rajtaütéses jelenet ismét remek volt. Kaptunk egy új szereplőt is, a szöszi rendőrcsaj ismerős volt valahonnan, azóta megnéztem az X-Aktákban figyeltem fel még rá anno. Vic is kinézte magának.

A zárójelenet önmagáért beszélt, ismételten nem kis döbbenetet kiváltva a nézőből.

The Shield 7x01 - Coefficient of Drag  9/10

Címkék: the shield