Újoncok 2008/09: ABC

A poszt írásának időpontja: 2008.08.22. 15:38

Az ABC nagyon kevés új sorozatot rendelt be. Ez egyrészt köszönhető természetesen a sztrájknak, de emellett más oka is volt, hogy így döntöttek. Tavaly jópár újoncuk(szám szerint 5) életben maradt, és a csatorna nézetsége is teljesen rendben van, így nem voltak rákényszerülve arra, hogy a szeptemberi-októberi kezdésre sok újdonságot hozzanak be. Ezzel együtt még bőven érkeznek majd tőlük újoncok, de azok várhatóan csak midseasonban lesznek láthatók.

Life on Mars: egy autóbaleset után nyomozó főhősünk a 70-es években találja magát, így természetesen mind a szakmáját, mind egyéb tényezőket figyelembe véve érdekes helyzetek alakulnak ki. Nem rossz alapötlet, de közel sem eredeti, ugyanis egy újabb brit sorozat amerikai remakejével van dolgunk. Az origin-t nem láttam, de kimondottan minőségi sorozat hírében áll, így nem lesz könnyű dolguk, hogy megfeleljenek annak a szintnek a készítők. Az angol eredeti kapcsán olvastam, hogy az időszakról korhű, reális képet tudott festeni, és emiatt is dicsérte többek között a kritika. Ezt át lehet ültetni az amerikai közegbe is, persze teljesen más társadalomképpel, kérdés, hogy vajon sikerül-e ez az alkotóknak.

Az amerikai változat elég hányattatott sorsú. David E Kelley lett volna a showrunner, azonban gyorsan visszalépett, és az October Road készítői foglalták el a helyét. Már ez sem volt biztató... A kikerült pilotot ugyan nem láttam, de szinte mindenholnnan negatív visszajelzések jöttek. Az ABC sem volt megelégedve, újraforgatás, valamint szereplőcserék történtek. Ennek keretében került a sorozathoz Gretchen Mol és Michael Imperioli, valamint a legnagyobb név Harvey Keitel. Már csak ő miatta is kap egy esélyt a Life on Mars. Az ABC sokat ölt bele a projektje, és a kezdeti nehézszégek után még van rá esélye, hogy sikeres lehessen, egyelőre azonban még Harvey ellenére is szkeptikus vagyok.

The Goode Family: ABC és animációs sorozat? Eddig a FOX-ra volt ez jellemző, úgy tűnik, hogy most más csatorna is megpróbálkozik vele. Az mindenesetre jó jel, hogy a készítő Mike Judge a Beavis and Butt-Head és a nálunk kevésbé ismert King of The Hill készítője. A sztori egy olyan családról szól, mely mindig minden helyzetben jót akar cselekedni, de természetesen ez problémákhoz vezet. Animációs sorozatot hébe-hóba nézek (Family Guy, South Park és Simpons), pedig kétségtelen, hogy jópár minőségi akad közöttük. Nem látok rá esélyt, hogy a Goode Family-be belekezdjek, arra viszont kíváncsi vagyok, hogy milyen eredményeket produkál majd az ABC-n. Elég komoly sansza van ugyan a cancel-re, de biztos nem véletlenül döntött úgy az ABC, hogy ők is animációs sorozatba kezdenek, így teljesen leírni őket nem lehet.

Ennyi az ABC felhozata, melyből a Life on Mars majd kap egy esélyt, azt viszont ne felejtsük el, hogy jönni fognak még ABC-s újoncok, midseason környékén.