Újoncok 2008/09: CBS

A poszt írásának eredeti időpontja: 2008.08.28. 11:26 

Az országos adók közül a CW mellett a CBS az a csatorna, amelyet a legtöbbet szoktam szapulni. Elsősorban a nyomozós sorozataikat erőltetik, melyek rendszerint kiváló nézettséggel futnak. A 18-49 éves korosztályban azonban már nem ennyire erősek, ezért is kapták meg a nyugdíjas csatorna gúnynevet. Minden évben elmondják, hogy ezen változtatni fognak, de egyik évben sem eléggé bevállalósak. Gondoljunk csak tavaly a Babylon Fields-re...

Ez a mostani idényre sem változott jelentősen, de azért most akad pár ígéretesebb produkció.

Eleventh Hour: A Jerry Bruckheimer keze alatt készülő sorozat ismét egy angol remake. A Rufus Sewell által alakított tudóst a legfurcsább eseteknél vetik be. A trailer elég korrekt volt, és azért valószínűleg esélyt fog kapni tőlem. Érdekes, hogy a pilotot végül megcserélték a második epizóddal, a CBS szerint ugyanis az túl kemény lenne a nézőknek, legalábbis első adagként biztosan. Ha nem az esetek állnak majd a középpontban (ismerve a CBS-t és Bruckheimert ez kevésbé valószínű), hanem a karakterek, akkor biza jó is lehet.

The Mentalist: Patrick Jane nyomozó rendkívül jó megfigyelő képességekkel rendelkezik, ezt kihasználva évekig látnoki képességeit hirdeti (aka Psych). Később tagja lesz egy nyomozó csoportnak és máris megszületett a szokásos CBS recept. Najó, azért ne legyünk ennyire negatívok már az elején, itt már láthatóan próbáltak több karakterizációt bevonni,  elsősorban a főszereplő kapcsán, de, hogy ez mennyire lesz elég, kérdéses. A cast rendben is lenne, ha Robin Tunney nem tűnne fel benne... Csak nagyon jó kritikák és visszajelzések esetén kaphat tőlem esélyt.

Gary Unmarried: a sitcom főszereplője Jay Mohr, és már ez alapban bizakodásra adhat okot. Ha tovább nézzük, akkor kapunk még egy Paula Marshall-t és jJime King-et is,  szóval nem rossz a felhozatal. A történetben is van a lehetőség, mégha nem is annyira eredeti (bár a Do not Disturb-höz képest az, de azt majd a Fox-nál).  A többkamerás sitcomban  a két főszereplő a válás után is kénytelen jópofizni egymással a két gyerek miatt, azonban ez nem is olyan könnyű, főképp, mikor mindketten elkezdenek randizni. Be lesz próbálva.

The Ex List: A 30 éves szingli csaj elmegy egy jósnőhöz, aki azt mondja neki, hogy már járt élete párjával anno és egy éve van rá, hogy megtalálja, különben magányos marad egész életére.  És elkezdődik a nagy keresősdi... A CBS-hez képest legalább a kicsit kreatívabb ötletet illik dicsérni, de ezzel együtt is úgy érzem ez nem az én sorozatom. Sem a történet, sem az eddig kikerült promóciós anyagok nem tudták felkelteni az érdeklődésem, és ez már valószínűleg így is marad.

Worst Week: és ismét egy angol remake, ezúttal a Worst week of my life-ot dolgozták fel. Az Apádra ütök kiinduló szituációjával tulajdonképpen megegyezik  a WW, a lehetőség tehát megvan, de ezt könnyen el is lehet rontani. Az egykamerás sitcom eddigi előzetesei elég so-so-ra sikerültek, valószínűleg csak pozitív visszajelzések esetén kap esélyt.

Harper's Island: érdekes, hogy itt annyira még nem is fogott meg a sztori, de a trailer után már kezdett érdekelni. És ami nagy pozitívum, szerialiszált sorozatról van szó, ez a CBS-nél nem gyakori. Egy rejtélyes szigeten 7 éve kegyetlen sorozatgyilkosságok történtek. Most egy fiatal csapat érkezik ide, akik szép lassan fogyatkozni kezdenek. Bízom benne, hogy nem a horror-ra helyezik a hangsúlyt majd (persze az amúgy is visszafogott lenne országos adón). Csak midseason-ben jön.

Összefoglalva a CBS nagyjából egy közepes szintet hozott, a Gary Unmarried-ben, valamint az Eleventh Hour-ban és a Harper's Island-ben látok lehetőséget.