Újoncok 2008-09: CW

A poszt írásnak eredeti időpontja: 2008.08.21. 10:38

A 08/09-es évad új országos sorozatainak összefoglalását a CW-vel kezdem. A hátulról előre elvet követem, miszerint a leggyengébb újonc felhozatalú csatornától jutok el a számomra legjobb kínálatú csatornáig.

A CW évről évre kevésbé szimpatikusabb, és még nagyon enyhén fogalmaztam. A WB és UPN egyesülése után létrejövő csatorna borzalmas évet zárt tavaly. Az újonc felhozatalt elnézve nem idén fognak kikerülni a kátyúból.

90210: new drama, same zip code... már ez is borzasztóan hangzik. A promóképek és videók után pedig alig van remény arra, hogy ebből valami nézhető jöjjön ki. Mű az egész, akárcsak a tavalyi újoncuk a Gossip Girl, melyet a 90210-hez hasonlóan igen nagy reklámkampánnyal támogattak meg. Anno még néztem a Beverly Hills-t, a maga műfajában és az adott korszakban korrekt volt, de a remake egyelőre rendkívül gyengének tűnik. Pár régi arc is feltűnik majd várhatóan, Jennie Garth és a a kibírhatatlan természetéről híres Shannen Doharty. Ami miatt várhatóan egy pilotnyi esélyt megkapja az a Nip/Tuck-ban Eden-t alakító színésznő.

Privileged: az egykori újságíró állása elvesztése után egy palm beach-i villába találja magát, ahol két elkényeztetett tinire kell felügyelnie. Igazából nem én vagyok a célközönség, a promó sem fogott meg, valószínűleg pilotnyi esélyt sem kap majd.

MRC újoncok: hogy is kerül ez most ide? A CW eladta a vasárnapját a Media Rights Capitalnak. Nézzük az ő kínálatukat:

Surviving Suburbia: Kevin abott által írt családi sitcom, az apával a középpontban.

Valentine Inc.: eredetileg mozifilmnek szánták, melyben Aphrodité és fia Erosz társközvetítéssel foglalkoznak. Aphrodité-t úgy tűnik, hogy a Dexter második évadából megismert (az angol bitch) Jaime Murray alakítja... érdekes casting.

Easy Money: dráma, melyben az uzsorás szakma körüli problémákat járják körül.

Book of Murphy: midseason-ban érkezik majd, sitcom.

Összefoglalva, nagyon valószínű, hogy a CW (és a MRC) új sorozataiból egyiket sem fogom nézni. Egy-kettő a kedvező fogadtatás miatt kaphat majd egy esélyt.