Tíz éve mutatták be a The Shield-et

Pontosan tíz évvel ezelőtt, 2002. március 12-én mutatta be az FX a The Shield-et, mely pazar kritikai és nézői rekaciókat váltott ki és egyből a legjobbak közé ermelte az akkor még saját gyártású sorozatok terén rendkívül fiatalnak mondható kábelcsatornát. A farmingtoni rendőrőrs és a kezüket gyakran bemocskoló strike team munkáját bemutató sorozat végig egyenletesen magas színvonalat hozott, hiteles, komplex karakterek, sokáig emlékezetes színészi alakítások, (Michael Chiklis, Walton Goggins, Forest Whitaker, Jay Karnes, CCH Pounder), elsőrangúan felépített, az erkölcsi határokat folyamatosan feszegető történetvezetés jellemezte.

A hetedik évad és azon belül a tökéletes finálé feltette az i-re a pontot és egyben biztosította a The Shield helyét a sorozatok panteonjában. A mostani bejegyzés egy főhajtás Shawn Ryan alkotása előtt, aki élete főművét alkotta meg a zsarudrámával. Egy humoros Shield sztorival kezdünk, melyet pár évvel ezelőtt osztott meg velem Gaines kolléga. Ezt követően egy képsorozatot lehet megtekinteni, a többségük a sorozat utolsó epizódjának vetítését követően (2008) készült. Végezetül két videót illesztettem be, a The Shield és egyben a tévé történetének egyik legfeszültebb tíz perce, valamint egy hangulatos sorozatösszegzés vár rátok.

"Chiklis egyik író szomszédjának a legjobb barátja nagy Kemény zsaruk-rajongó volt, és nem tudott a híres szomszédról. Egyszer, amikor látogatóba jött, Chiklisék úgy döntöttek, hogy kicsit megtréfálják a vendéget. Este éppen a legújabb Shield-epizód ment, amit a vendég és a szomszéd együtt nézett a szomszéd házában - lámpák lekapcsolva, teljesen belemerültek a részbe. Chiklis odahívta Gogginst és Johnsont, beöltöztek a sorozatbeli ruhájukba, jelvény, álfegyver, minden, ami kell; megvárták, amíg már csak tíz perc van hátra az epizódból, és akkor igazi Strike Team-módra berúgták a résnyire nyitva hagyott ajtót, berontottak a házba, és nagy ordítozás meg fegyverlengetés közepette leteperték a földre a fickót."

Címkék: the shield