Sorozatgyilkos utáni hajsza az HBO-n

Az HBO esetében szokatlannak mondható, hogy egy projektet a pilot bekérése nélkül, egyből sorozatra rendelnek be. Most viszont ez történt, a fizetős kábelcsatorna nyolc részes első évadot kért a Woody Harrelson és Matthew McConaughey fémjelezte True Detective-ből. Nézzük meg közelebbről, hogy mi lehet olyan különleges ebben a thrillerben, melynek kedvéért az HBO szakított a megszokott berendelési sémáján.
 
 
Az Anonymous Content nevű gyártó (filmek, sorozatok, reklámok) cég április elején küldte szét a nagyobb kábelcsatornáknak a True Detective forgatókönyvét, mely komoly érdeklődést váltott ki. A licitet végül az HBO nyerte meg, akiket lenyűgözött Nic Pizzolatto írása. Utóbbit tehetséges regényírónak tartják, akire Hollywood is felfigyelt,  tavaly két The Killing epizódot jegyzett és hamarosan érkezni fog tőle egy mozifilm is.
 
A True Detective egy sorozatgyilkos utáni, 17 éves (1995-2012 közötti) hajszát mutat be, több idősíkkal és nézőponttal, középpontban a Harrelson és McConaughey által alakított nyomozókkal. A nyolc részes első évad végére lezárul a nyomozás, a következő évadok pedig hasonló felépítésűek lennének, természetesen más üggyel, illetve karakterekkel. Ez egyben lehetőséget adna az HBO-nak arra, hogy a szériát a legjobb minisorozatok kategóriába nevezze.
 

Az íróról és a két főszereprőről már ejtettem szót, de nem szabad elfelejtkeznünk Cary Fukunaga-ról (Jane Eyre), aki mind a nyolc részt rendezését magára vállalta. A hírek szerint a produkció forgatása hamarosan kezdetét veszi, házon belül készül majd, ami azt jelenti, hogy az Anonymous Content felel a tartalomért, akik korábban többek között olyan filmek készítésében vállaltak szerepet, mint az Eternal Sunshine of the Spotless Mind, a Babel, vagy a Being John Malkovich. 

Címkék: true detective