Epizodisták podcast 2x01 - Igazi podcastelők

woody-mcc.jpg

Az idő egy lapos kör, és mindaz, ami egyszer megtörtént, újra meg fog történni a fény és sötétség örök harcában. Ennek örömére az Epizodisták podcast pár hónapos hiátus után visszatér a második évaddal, melynek első epizódjában mi másról beszélnénk bő másfél órán keresztül, mint a True Detective-ről, azaz a sorozatról, amely elérte, hogy az év elején, gyakorlatilag néhány rész után másról se szóljanak az internetek.

Megnézzük, mitől jött mindenki tűzbe-lázba, és hogy használt-e ez a sorozatnak, vitatkozunk arról, hogy a karakterek vagy a történet volt-e fontosabb, és hogy a forgatókönyv, a rendezés vagy a színészek felelősek-e a sorozat sikeréért; ennek kapcsán szót ejtünk a McConnaissance-ról, latolgatjuk a sorozat Emmy-esélyeit (az adást még azelőtt vettük fel, mielőtt bejelentették volna, hogy a TD nem minisorozat kategóriában indul), illetve megosztjuk az álomszereposztásainkat a második évadra.

Az adás értelemszerűen spoileres, szóval csak azok hallgassák, akik már végignézték az első évadot. És érdemes odafigyelni minden szavunkra, mert a beszélgetés során elrejtettünk rengeteg obskúrus utalást és nehezen megfejthető irodalmi párhuzamot, és ezekből rá lehet jönni, hogy melyikünk a gyilkos.

A tizenegyedik adást letölthetitek MP3 formátumban, vagy meghallgathatjátok az alábbi lejátszóban, feliratkozhattok az RSS csatornánkra, vagy az iTunes oldalunkra.


2x01 - Igazi Podcastelők by Epizodisták on Mixcloud


UTÓIRAT: Az évadnyitó után általában le szoktak adni egy előzetest a következő részekről, úgyhogy most mi is így teszünk. (Belső konfliktusok! Tűzharc! Szerelem! Váratlan fordulatok!) A következő adásunk témája már megvan: az HBO múltjáról, jelenéről és jövőjéről fogunk beszélgetni, és várjuk a javaslatokat, kívánságokat, hogy miről ejtsünk szót a témában. Az adások felépítésében is lesz némi változás az első évadhoz képest: a top 3 rovattól bizonytalan időre elbúcsúzunk, de lesz majd helyette új rovat, szóval nem kell aggódni, hogy a sophomore slump csapdájába esünk.

Címkék: true detective