A Hulu felveszi a kesztyűt

Néhány éve még felkaptuk volna a fejünket arra, hogy egy stream szolgáltató saját gyártású sorozatot mutat be, napjainkra viszont a piac egy jelentős részét az ő alkotásaik fedik le. Természetesen a Netflix van az élen, mely rendkívől nagy és változatos kínálattal bír, de nyomában van az Amazon, mely az utóbbi időben a komédiák/dramedyk mellett a dráma felhozatalát is egyre inkább bővíti. A Hulu eddig egyértelmen harmadik helyen kullogott a háziversenyben, de 2016-ban ők is beleerősítenek és több nagy dobás is várható tőlük.

hulu-logo.jpg
Craig Erwich, a Hulu programigazgatója elsőként komédiákkal próbálkozott, a Deadbeat, melyben Tyler Labine egy szabad gondolkodású médiumot alakít, aki természetfeletti ügyekkel foglalkozik, mérsékelt sikert aratott. A Mindy Project átvétele a Fox-tól már jó döntésnek bizonyult, majd tavaly augusztusban és októberben érkezett még két a kritikusok által kedvelt alkotásuk. A Difficult People két keserédes 30 feletti komikusról szól, akik cinikusak és nemtörődöm módon állnak hozzá a társadalomhoz. Az ítészek dicsérete ellenére nem tudom tiszta szívvel ajánlani, nálam kivágta a biztosítékot a két főszereplő antipatikus karaktere. Jason Reitman sorozata a Casual viszont, mely egy diszfunkcionális családról szól, egy agglégény férfi és a pszichiátér nővérével a középpontban, egyedi atmoszférát és intelligens humort kínált. Mindegyik felsorolt alkotás megkapta a következő évados berendelést.

Idén a dráma szekciót erősítik, méghozzá nem is akárhogy. Mielőtt végignéznénk a felhozatalon, érdemes kiemelni, hogy a Netflix-Amazon kettőshöz képest, akik egyszerre teszik elérhetővé sorozataik évadját, a Hulu az általam jobban preferált módszernél maradt, heti lebontásban lesznek láthatóak az epizódok.

11/22/63

Stephen King könyve alapján, James Franco és Chris Cooper főszereplésével, a Friday Night Lights és a Parenthood írói gárdájának egyik legtehetségesebb tagjától (Bridget Carpenter) és JJ Abrams produkciós cégétől érkezik. Ez önmagában meggyőző, a várakozásunkat pedig az előzetes csak tovább növelte. A nyolc részes sorozatban egy középiskolai angol tanár egy időalagút segítségével visszamegy a múltba, hogy megakadályozza a John F. Kennedy elleni merényletet. Premier: február 15.

The Path

A Hulu semmit nem bíz a véletlenre, a március 30-án debütáló The Path elsőrangú színészgárdával bír: Aaron Paul, Michelle Monaghan, Hugh Dancy, Rockmond Dunbar és Minka Kelly neve az alakítások minőségére már önmagában garancia. A sorozat középpontjában egy szekta áll, melyet egy család nézőpontján, illetve a rájuk kifejtett hatásán kereszül vizsgálunk meg közelebből. Az egyik producer Jason Katims, a készítő pedig Jessica Goldberg, aki szintén a Parenthood stábjában dolgozott.

Chance

Ha már nagy nevek, akkor ezúttal sem kell csalódnunk, ráadásul Hugh Laurie a House-t követően ismét orvost fog alakítani. A Kem Nunn regénye alapján készülő sorozat a San Franciscó-i alvilágba vezet el minket, a Laurie által alakított pszichiáter ugyanis egy betegének adott rossz tanács következtében hatalmas zűrben találja magát. A berendelés 20 részre és egyből két évadra szól, a hírek szerint nagyon komoly versenyben nyerte el a Hulu a megfilmesítési jogokat. A showrunner Alexandra Cunningham (Desperate Housewives, Prime Suspect, Aquarius), a Room című kiváló filmet jegyző Lenny Abrahamson pedig a házirendező lesz. A forgatás idén tavasszal kezdődik, a bemutató az év utolsó harmadában várható.

Shut Eye

A sorozat középpontjában egy Los Angeles-i látnokközösség és a velük összefonódó szervezett bűnözés áll. Szintén 2016 végére várható az alkotás, melynek főszereplője a Burn Notice központi karakterét és a legutóbb a Fargóban emlékezeteset alakító Jeffrey Donovan lesz. A készítők Leslie Karoly Bohem (Extant, Taken, és Mark Johnson (Breaking Bad).

A készítő és színészgárdák, valamint ambíciózus történetek alapján a Hulu komolyan gondolja, hogy a Netflix és az Amazon legjobb sorozatainak vetélytársa akar lenni. A konkurenciaharcból szerencsére mi jövünk ki győztesen, csak igyekezzünk lépést tartani a hatalmas kínálattal.