Being Erica - pilot

Sokáig húztam-halasztottam a pilot megnézését, ha visszagondolok arra, hogy már nem sokkal az év eleji premier után terbe volt véve... Az utóbbi időben egyre több pozitív véleményt hallhattunk róla, és mivel már a második évad is a nyakunkon van, végre rászántam magam. És milyen jól tettem...

Történetünk kiindulópontja szerint Erica Strange-nek semmi nem jön össze, 32 évesen úgy érzi, hogy folyamatos rossz döntései miatt alakult ilyen balszerencsésen az élete. Ráadásul a pilot első néhány percében Erica-val együtt átéljük életének egyik legkellemetlenebb napját, a rendkívüli pechsorozat végén pedig kórházban köt ki. Itteni találkozása Dr. Tom-mal (nem, nem doki, "kissé" bonyolultabb a személye) alapjában változtatja meg az életét, legalábbis utóbbi lehetőséget biztosít arra, hogy Erica helyrehozza múltbéli hibáit.

És ekkor bejön az időutazás szál, mely ugyan engem nem ért meglepetésként de így utólag azért felmerült bennem, hogy aki mintegy tabula rasa mód vágott neki a sorozatnak, miként élhette át ezt az igencsak meglepő fordulatot. Könnyen megeshet, hogy többen ekkor kapcsoltak át/nyomtak cancelt a sorozatnak, azonban ez nálam fel sem merült, ugyanis olyan könnyedséggel, a sorozat hangulatához tökéletes illeszkedve sikerült véghez vinni, hogy cseppet sem zavart, sőt...Az majd a következő részek során derül ki, hogy kapunk-e és milyen magyarázatot erre, de engem különösebben az sem zavarna, ha nagyrészt homály fedné a sztori ezen részét.

A kanadai sorozat lényege ugyanis nem ebben, sokkal inkább az életszerűen megírt párbeszédekben, a hangulatban, a megfelelően kiválasztott zenékben, és mindenekelőtt természetesen a főszereplőben van. Erin Karpluk már az első jelenetével megvett, élmény nézni szinte minden mozdulatát, tökéletes casting volt.

A pilot végén megkajuk a tanulságokat is, melyek között természetesen találunk néhány kliséválaszt is, de annyira életszerű és valóban az adott szituációhoz illő gondolatok, hogy ez is kifejezetten jól sült el. Mint, ahogy ez a pilotra is igaz, remélhetőleg az egész évadban hasonló minőségű részekkel találkozok majd.

Értékelés:

Címkék: being erica