Andy Whitfield nélkül forog a Spartacus 2. évada

Egy rendkívül szomorú hírről számolt be ma hajnalban a Deadline Hollywood, a Spartacus: Blood and Sand címszereplőjét alakító Andy Whitfield nem tud a kamerák elé állni a sorozat második évadában. A színésznél idén márciusban non-Hodgkin limfómá-t (a rák egyik fajtája) állapítottak meg, a korai felismerésnek hála akkor sikerült felépülnie a betegségből. Whitfield-et tünetmentesnek nyilvánították és elkezdte az edzéseket, úgy tűnt, hogy készen áll a második évad forgatására, melynek premierjét természetesen időközben elcsúsztatta a Starz, 2011 szeptember 11-re tervezték a rajtot.

A Comic Con-on azt nyilatkozta, hogy még soha nem érezte magát ennyire jól, sajnos azonban két hónappal később komoly változás állt be az állapotában. Kiújult a betegsége és az orvosai azonnali kezelést írtak elő, így nélküle forog majd a második évad. A legfontosabb most az, hogy felépüljön a betegségéből, újabbb nagy harcot kell megvívnia, de bízunk benne, hogy ezt is sikerrel veszi majd. Az alábbiakban Whitfield sajtóközleménye olvasható:

It's with a deep sense of disappointment that I must step aside from such an exceptional project as Spartacus and all the wonderful people involved. It seems that it is time for myself and my family to embark on another extraordinary journey. Thank you sincerely for the support so far.

A hat részes előzménysorozatot, a Spartacus: Gods of the Arena-t jelenleg is forgatják Új-Zélandon és a tervek szerint januárban várható a bemutató. Az anyasorozat sorsa viszont meglehetősen bizonytalan, hamarosan indult volna a forgatás, a jelenlegi helyzetben ez minden bizonnyal csúszni fog. Idén márciusban a Starz illetékesei azt nyilatkozták, hogy Andy Whitfield nélkül nincs Spartacus sorozat. Az új helyzetben két lehetőség adódik előttük, tartják magukat ehhez a kijelentéshez, vagy egy kényszerű színészcserét eszközölnek, hiszen sokkal tovább már nem lehet halogatni a forgatás és a bemutató időpontját.

A sorozat sorsa azonban jelenleg másodlagos tényező, drukkolunk Andy-nek és bízunk a mielőbbi és teljes felgyógyulásában.