Újonc sitcomok felemás/gyenge kezdéssel

A Fox-os Running Wilde és Raising Hope jó első benyomást tettek rám, a többi csatorna újonc sitcomja viszont közepes, vagy adott esetben gyenge kezdést produkált. A CBS a Mike & Molly és a $#*! My Dad Says kettőst, az ABC a Better With You-t, míg az NBC az Outsourced-ot küldte csatasorba.

Mike & Molly

Chuck Lorre (Two and a Half Men, The Big Bang Theory) új sitcomjában két túlsúlyos ember áll a középpontban, akik egy terápiás csoportban ismerkedtek össze. Mike foglalkozását tekintve rendőr, míg Molly tanítónő és ugyan már az első pillanattól kezdve szimpatikusak egymásnak, az első randi csak komoly nehézségek után jön össze.

Felemás kép alakult ki bennem a pilotról, ugyan volt néhány jól sikerült poén, de erőltetett jelenetek is akadtak és ahogy az várható volt, túlzásba vitték a kövérségre kihegyezett szituációkat. A karaktereket ettől függetlenül gyorsan sikerült megkedvelni, a két főszereplő mellett a Molly anyukáját alakító Swoosie Kurz-ban van a legtöbb lehetőség, de a dögös hugica és Mike kollégája is jó benyomást tett.

A multikamerás sitcom esetében a papírforma érvényesült, azoknak akik kedveli Lorre eddigi munkáit jó eséllyel a Mike & Molly is be fog jönni, viszont az erre a humorra nem vevők nyugodtan kihagyhatják. Személy szerint a második részt még biztosan be fogom próbálni, de nem tartom valószínűnek, hogy hosszútávon is a sorozat mellett maradjak. Az első heti nézettsége korrektnek mondható, a Two and a Half Men után 12 milliós nézettséget produkált, míg demóban 3.9-es ratingre volt képes. Ez ugyan jóval kevesebb, mint, amit tavaly ugyanebben a sávban a The Big Bang Theory produkált, de természetesen azt a teljesítményt senki nem várta el tőle.

Értékelés:

$#*! My Dad Says

I'm 29. I live with my 74-year-old dad. He is awesome. I just write down shit that he says.

Ez Justin Halpern twitter accountja-nak a leírása, a CBS pedig úgy döntött, hogy az alapanyagból érdemes készíteni egy multikamerás sitcomot. A csatorna legfőbb problémája a címadással volt, a Shit helyett végül a $#*! megoldást választották, melyet bleep-nek lehet mondani. Jobb lett volna, ha inkább a minőséggel törődnek, mindennél többet elmond az, hogy soha nem éreztem még ilyen hosszúnak egy sitcom epizódot.

A 21 perc alatt egyszer sem sikerült elnevetnem magam, a pilot sitcom helyett inkább egy apa és fia közötti párterpiának tűnt. A munkáját elveszítő srác felkeresi a rég nem látott édesapját, akitől pénzt szeretne kölcsön kérni. Közben beugrik a féltestvér, valamint az ő felesége is, melynek kifejezetten örültem, hiszen így legalább az apa-fia veszekedések között kaptunk egy kis pihenőt. William Shatner (Boston Legal, Star Trek) próbálkozott ugyan, de a pocsék forgatókönyv miatt ez kevésnek bizonyult, a Will & Grace készítői az idei évad legrosszabb pilotját hozták össze. A nézettség sajnos nem ezt tükrözte, a The Big Bang Theory után 12.5 millióan nézték a pilotot, míg demóban 4.0-ás ratinget sikerült elérnie.

Értékelés:


Better With You

Párkapcsolati sitcom-ról van szó, mely az ABC szerdai sitcom blokkjának újdonsült tagja lett. Három párt mutat be a sorozat, melynek egyes tagjai a Modern Family-hez hasonlóan rokoni szálakkal is kötődnek egymáshoz. A kapcsolatok külön fázisban vannak, mely egyrészt az életkorukból (a szülők is képbe kerülnek), másrészt a mentalitásukból fakadó különbségek miatt adódik. A két lánytestvér közül az egyik már kilenc éve el együtt a párjával, de nem terveznek a házasságot, a másik pedig mindössze két hónapja ismeri a barátját és máris bejelentik az eskövőt.

Joanna Garcia (Reba, Privileged) és Jennifer Finnigan (Committed) miatt eleve előnyből indult nálam a sorozat, ennek ellenére első látásra nem nyert meg magának a Better With You. A poénok többsége nem ült, a részt sokkal inkább aranyosnak, mint viccesnek lehetne leírni. Mindenesetre a karakterekben látok lehetőséget és így két-három részt még mindenképpen adok neki. A multikamerás sitcom szerdán debütált, a The Middle után egy elsőre jónak tűnő 7.8 milliós nézettséget sikerült elérnie, a 18-49-es korosztályban pedig 2.5-ös ratinggel kezdett.

Értékelés:


Outsourced

A sorozat, amely miatt a Parks and Recreation midseason-re szorult... mindez még bocsánatos bűn lett volna, amennyiben a pilot jól sikerül. Nem így történt, de még mielőtt rátérnénk arra, hogy min csúszott el a dolog, nézzük meg, hogy miről is szól a sorozat: az egykamerás sitcomban egy amerikai vállalat call-centerét Indiába helyezi át, melyet egyik "szerencsés" munkatársuk vezethet. A humoros szituációk elsősorban a két kultúra különbségéből adódnának, de ezeket egyelőre nem sikerült kiaknázni.

Több külföldi kritika rasszizmussal vádolta az Outsourced, mely ugyan mindenképp túlzás, de azt viszont ki lehet jelenteni, hogy az india, amerikai, illetve ausztál szokások kifigurázása erőltetett és ezzel együtt poénmentesre sikerült. Ez utóbbi az egész pilotra igaz, de a Better With You-val ellenetétben itt még a hangulat sem tudott magáva ragadni. Mindenesetre a gyenge kezdés ellenére egy részt még kapni fog a bizonyításra. A nézettséggel abszolút elégedett lehet az NBC, remekül tartotta meg az Office felvezetését, a pilot 7.49 millió nézőt érdekelt, míg demóban 3.6-os ratinget ért el.

Értékelés: