Az AMC bekérte sorozatnak a Hell on Wheels-t

Az AMC továbbra is tökéletes berendelési aránnyal rendelkezik, az eddigi hat leforgatott pilotjukból mindegyiket bekérték sorozatnak. Legutóbb négy hónappal ezelőtt a The Killing-re mondtak igent, míg most a Hell on Wheels 10 részes első évadát kérte be a csatorna. Mindez azt jelenti, hogy ismételten láthatunk a képernyőn western sorozatot, ráadásul mivel az AMC-ről van szó, minden bizonnyal minőségi tálalásban kapjuk majd.

Érdekesség, hogy a csatornának nem ez az első próbálkozása a műfajban, a Robert Duvall és Thomas Haden Church főszereplésével készült Broken Tail című minisorozatot négy évvel ezelőtt mind a szakma, mind a közönség nagyon jól fogadta. A Hell on Wheels az amerikai polgárháborút követően (1865) játszódik, a történet alapját az első transzkontinentális vasútvonal építése adja. A készítők Joe és Tony Gayton lesznek (The Salton Sea, Faster), a főbb szerepekben pedig többek között Anson Mount, Colm Meaney és Dominique McElligott fog feltűnni.

A kiszivárgott információk alapján a pilot rendkívül jó fogadtatásra talált, mindezt Joel Stillerman, az AMC társ-elnökének szavai is alátámasztják:

AMC's commitment to the western is long standing, and the genre is an important part of our brand and history as a channel...This show brings some incredibly original twists and turns; and a contemporary sensibility that we think will bring a very broad audience to our newest drama series.

Címkék: hell on wheels