Epizodisták podcast 1x02 - Antihősök balladái

soprano-tony-and-duck.jpg

Az első adás elsöprő sikerén felbuzdulva a csatorna berendelte a teljes évadot, így a héten egyből egy komolyabb témát dolgozunk fel az antihősök kultusza személyében: elköszönünk a családtól, felhúzzuk a gumikesztyűt, és bevetjük magunkat az éjszakába. Némi definíciós kísérletet követően beszélgetünk az antihősök történetéről, jelenéről, jövőjéről, górcső alá vesszük, miért indított el akkora lavinát a Maffiózók (egy ponton Charles Xavier mintájára megpróbálunk belelátni David Chase fejébe), elvitatkozunk azon, hogy lehet-e még újat mondani az antihősökkel, de kitérünk hamvába holt országos antihős-próbálkozásokra, és vetünk egy pillantást az óceánon innenre is.

Menet közben Donnie mindent elkövet, hogy szexista legyen, de nem sikerül neki, kiderül, ki az a morcihős©, milyen arcszőrzetet próbálunk mindannyian növeszteni, és még arról is lerántjuk a leplet, hogy milyen volt a S.H.I.E.L.D. pilotja. A Veena Sudról zengett ódára viszont még várni kell: lehet találgatni, vajon elhúzzuk-e az évad végéig, vagy hamarabb meglépjük. A Top 3-as rovatban ezúttal az antihősök családtagjaiból állítottunk listát, akadt köztünk, aki kedvenceket keresett, de olyan is, akinek inkább gyűlölködni volt kedve.

Ami a spoilereket illeti, menet közben igyekeztünk mindig szólni, ha valami jelentősebb fordulatot lövünk el, de ezeknek a nagy része is vagy régebbi (például a Maffiózók vége vagy a Dexter egyik pár évvel ezelőtti csavarja), vagy inkább csak általános, karakterívekkel kapcsolatos megállapítás, ami nem élményrontó.

    • Az adás főcímzenéjét továbbra is a The Soultramps szolgáltatja, hallgassátok őket, mert jó kis magyar funkot játszanak.
    • Néhány cikk az adásban említett ezüstkor-teóriákról: itt olvasható Andy Greenwald Homeland-centrikus fejtegetése, itt pedig Ryan McGee válasza.
    • Bryan Cranston csínytevése a Comic-Conon. Ijesztőbb, mint bármi a Breaking Badből.
    • Alan Sepinwall könyvét, a The Revolution Was Televised-ot pedig tessék szépen megvenni, ha csak egy kicsit is érdekel titeket az elmúlt tizenöt év "aranykora", a Losttól a 24-en át a Friday Night Lightsig rengeteg sorozatról tudhattok meg érdekes háttérinfókat, olvashattok interjúkat a készítőkkel, a színészekkel, és mindemellett még baromi szórakoztató, olvasmányos könyv is. Van belőle papír meg mindenféle villanyos verzió is. Szóval na.

A második adást letölthetitek MP3 formátumban, vagy meghallgathatjátok az alábbi lejátszóban, de van már csillogó-villogó új RSS csatornánk is, amire fel lehet iratkozni. Az iTunes pedig folyamatban.

1x02 - Antihősök balladái by Epizodisták on Mixcloud