Caprica: two families, one destiny

A SyFy hozzákezdett a Caprica promózásához és ez nekem is alkalmat ad arra, hogy ismét szót ejtsek a sorozatról. Én azok táborát gyarapítom, akik már az elejétől jó ötletnek tartották egy BSG előzménysorozat ötletét, persze elismerve azt is, hogy nincs könnyű helyzetben, hiszen kimondva-kimondatlanul mindőn idők egyik legjobbjához fogják mérni. Ez egyrészt jogos, de természetesen dőreség lenne tőle ugyanazt elvárni, mint a Battlestar Galacticától, egy más közegben és más időben fog játszódni, de minőségben igenis képes lehet ugyanazt a szintet elérni.

Erről már a pilot kapcsán is meggyőződhettünk - itt írtam róla bővebben - ugyanazokat a stílusjegyeket képviseli, mint elődje, a felvetett kérdésekben is bőven találunk hasonlóságokat, de mégis egyedi, mégis más. És igen, ezt vártam a Caprica-tól, egy a BSG jellegzetességeit, hangulatát megtartó spin-offot, mely képes egyedi színt vinni a már ismert? történetbe. Bear McCreary gyönyörű aláfestő zenéjét ismételten csak dicsérni lehetett, ahogy ez igaz Eric Stoltz, Esai Morales, vagy éppen Paula Malcomson játékára is. A pilotban már boncolgattak politikai, vallási, valamint társadalmi kérdésüket, mely hasonlóképp leképzehető a mi világunkra is, igazi kibontásuk pedig ezt követően veszi majd kezdetét.

Talán itt érzem a legkevesebb esélyt arra, hogy csalódás érjen, lehet, hogy ez a már látott pilot, vagy éppen a készítőkbe vetett töretlen bizalmam miatt van, de nagy a bizalmam a sorozat felé. Azt pedig örömmel konstatálhatjuk, hogy a Battlestar Galactica univerzuma nem zárult le március 20-án, ráadásul a Caprica-t megelőzően még a The Plan-t is megkapjuk majd. Igaz, az Olmos által rendezett tv film bemutatóját érthetetlen módon 2010-re tolta ki a SyFy, de az október 27-i DVD megjelenésnek köszönhetően már előbb is láthatjuk. Utóbbi tehát, mely egyébként szintén több, mint ígéretes, már közel van, a Caprica bemutatójára viszont még egy kicsit várnunk kell, január 22-én indul a sorozat.

Címkék: caprica, the plan