Justified: jöhet a második évad

Ugyan a jelenlegi felhozatalban nincs egy western sorozat sem, a Justified modernkori seriffje mégis közel tudja hozni nekünk a műfaj egyedi, semmivel sem összetéveszthető hangulatát. Önmagában már csak ezért is örömteli a hír, hogy az FX berendelte a Timothy Olyphant nevével fémjelzett sorozat második évadát, de a western stílusjegyeinek jelekorba való átültetése mellett még számtalan pozitív tulajdonságot tudunk felsorakoztatni mellette.

Többek között említhetjük az életszerűen megírt és tegyük hozzá némely esetben abszurd humorral átitatott párbeszédeket, a megszokottól kissé eltérő karakterábrázolását, vagy éppen nyelvezetét is. Az első néhány epizódban a procedurális jelleg dominált, de az utóbbi két-három részben már több átívelő szálat is elindítottak Yost-ék. Ahogy a szavaimból is kivehető, elégedett vagyok az eddigi teljesítményével, ugyan egyelőre - maradva a csatornánál - nem Damages vagy SoA szint, de a potenciál mindenképp megvan benne.

A pilot kiváló, 4 millió fölötti nézettséget hozott, azonban ezt nagy arányú nézővesztés követte. Szerencsénkre ez mostanra megállt és egy stabil 2 milliós szintre képes (demóben 0.8), így az FX végül is papírforma döntést hozott. Végezetül az FX sajtóközleményéből néhány, a berendeléshez kapcsolódó nyilatkozat:

John Landgraf (az FX elnöke):

We are very excited about the tremendous, widespread acclaim that Justified has received from both audiences and television critics,” said FX president and GM John Landgraf.  “Graham Yost, Tim Olyphant, Elmore Leonard and their talented partners have crafted a uniquely ambitious and entertaining series which is everything we aspired to when we developed the show.

Graham Yost (a Justified showrunnere):

I’m just thrilled, and I’m looking forward to chronicling the future adventures of Raylan Givens,” said Yost.  “To work with an actor like Tim, who was born to play this role, has been a wonderful experience.

Címkék: justified