The Good Guys - pilot

Egy könnyed akciókomédia, ami nem veszi komolyan magát, valamint humoros és egyben kifejezetten ötletes párbeszédekkel van tele? - jöhet, főleg ha a két főszereplőt Bradley Whitford-nak (West Wing, Studio 60) és Colin Hanks-nek (Band of Brothers, Mad Men) hívják, akik között már az első perctől kezdődően nagyszerű az összhang.

Matt Nix (Burn Notice) sorozatában Dan Stark, Whitford alakításában egy régi vágású, a szabályokkal mit sem törődő veterán zsaru, aki a fiatal, karrierista Jack Bailey-t (Hanks) kapja meg társként. Előbbi már csak azért lehet a rendőrségnél, mert a 80-as években megmentette a kormányzó fiát, míg utóbbi túl sok embernek szólt be az eddigi pályafutása során, így nem meglepő, hogy piti, elsősorban lopással kapcsolatos ügyeket kapnak. Persze, egy ilyenből is kikerekedhet valami komolyabb, például a párologtató elcsenéséből a perui drogkartellig is eljuthatunk...

Ahogy a fentiekből is kitűnik, Nix-ék elnagyolnak bizonyos részeket és emellett a kliséket sem vetik meg, de jól láthatóan szántszándékkal teszik, mintegy ezeket kifigurázva. A pilot végig pörgős iramú, és ami egy buddy comedy-nél még fontosabb, remek beszólásokkal tarkított, végig hangulatos 40 percet biztosít. Whitford és Hanks mellett még két állandó szereplőnk van, az államügyésznek dolgozó szöszi eyecandy (Jenny Wade), aki egykoron Jack barátnője volt, valamint a vaskalapos főnöknő (Diana Maria Riva), de a sorozatot egyértelműen a Dan (és a bajsza természetesen) - Jack kettős uralja.

A The Good Guys nemzetközi koprodukcióban készült, és korábban a Code 58, majd a The Five Eight címre is hallgatott. A Fox múlt hét szerdán mutatta be, a többi rész azonban majd csak a nyári szezonban, június 7-től a Lie to Me-vel párban lesz leadva. A pilot nézettsége sajnos siralmas volt, de talán bízhatunk benne, hogy nyáron, konkurencia hiányában (és a várakozások is jóval kisebbek) elfogadható eredményt produkál majd. Mindesenetre a Fox bízik benne, hiszen az upfronts-on kihirdetett műsorrendjében is szerepel, mely szerint szeptembertől péntekenként is számol vele a csatorna.

Értékelés:

Címkék: the good guys