TCA tour 2010 (nyár) - NBC

A TCA-tour harmadik napján az NBC került sorra, a csatorna melynek legutóbbi két fellépése a komolytalan magyarázkodások miatt már-már bohózatba illett. A pávás adót januárhoz hasonlóan ezúttal is a Jeff Gaspin - Angela Bromstad kettős képviselte. Előbbi beszámolója kellemes meglepetésként hatott, végre valaki az NBC vezetői közül önkritikát gyakorolt és megpróbált új irányt kijelölni.

"Örülök, hogy januárhoz képest ezúttal más körülmények között találkozunk, ezúton szeretném megköszönni az ABC-nek, hogy most ők hozták a /negatív/ vezető híreket." - majd kicsit komolyabbra vette Gaspin - "Az újjáépítés folyamatában vagyunk és elismerjük, hogy az elmúlt néhány év során több hibás döntést is hoztunk. Ebben az időszakban túl sok változtatást eszközöltünk, de ezek egy része a kapkodás miatt volt... mindez pedig a gyenge pozíciónkra (csatornák között) vezethető vissza.""Idén rengeteg pénzt öltünk az új projektjeinkbe és úgy érezzük, hogy sokkal jobb helyzetben vagyunk, mint egy évvel ezelőtt."


Mekia Cox, Boris Kodjoe és Gugu Mbatha-Raw - Undercovers

Gaspin-nel ellentétben Bromstad idén sem tudta visszafogni magát és nem egy megnyilvánulása, viccesnek gondolt szójátéka okozott megrökönyödést az újságírók körében. Ezekre majd az egyes sorozatokhoz kapcsolódó híreknél térek ki.

  • A csatorna vezetőinek beszámolója előtt a The Event és az Undercovers paneljára került sor, vagyis az NBC két legígéretesebb újonca mutatkozott be. A világméretű összeesküvésről szóló The Event egyik készítője Nick Wauters bizalmat kért a jelen lévő újságíróktól, elmondása alapján pontosan tudják, hogy merre haladnak. Arra törekednek, hogy minél kevesebb megválaszolatlan kérdés maradjon és már az első epizódokban magyarázatot kapunk néhány titokra.
  • Az Undercovers-t korábban többször is az Alias-hoz hasonlították, elsősorban témája, valamint J.J. Abrams miatt. Azonban az már a produkció korai stádiumában nyilvánvaló volt, hogy ez egy jóval könnyedebb, valamint kevesebb rejtéllyel operáló sorozat lesz és a TCA-s panelen elhangzottak is ezt erősítették meg. Az Undercovers showrunnere, az Abrams-sel korábban a Felicity-n már együtt dolgozó Josh Reims ráadásul egy igencsak meglepő (és egyben vicces) nyilatkozatot tett: "Ne mondjátok el JJ-nek, de nem igazán néztem az Alias-t." - rendkívüli módon össze tudta zavarni az embert - tette még hozzá.


executive producerek Steve Stark, Nick Wauters, Evan Katz és Jeffrey Reiner színészek Laura Innes, Zeljko Ivanek, Blair Underwood, Jason Ritter és Sarah Roemer – The Event

  • Néhány NBC-s sorozat premierjének megváltozott az időpontja. A jelen lévő újságíróknak résen kellett lenniük, ugyanis Bromstad először rossz dátumokat sorolt fel, de azért nagy nehezen sikerült rájönni a valós adatokra - a Parenthood szeptember 14-én, míg a Jimmy Smits-el felálló újonc Outlaw szeptember 15-én kezd, utóbbinál ez szerdai napot jelent, ezt követően péntekenként kerül majd műsorra a sorozat. Az Apprentice szeptember 16-án, a Law & Order: LA pedig szeptember 29-én debütál.
  • Természetesen szóba került Steve Carrell Office-ból való távozása, az elhangzottak alapján azonban a sitcom készítői erre fel voltak készülve és pontosan tudják, hogy merre haladnak majd tovább. Nem kérdés tehát, hogy jövőre is folytatódik az Office, amire Bromstad először egy költői kérdés formájában reagált: "Talán abba kellett volna hagynunk a Vészhelyzetet, miután George Clooney kilépett?" Ezt követően pedig egy elvileg viccesnek szánt megjegyzést tett: "Nem tudtam volna hazamenni és a 14 éves fia szemébe nézni azzal a hírrel, hogy az Office-t elkaszálták.


Ben Rappaport és Rebecca Hazlewood – Outsourced

  • A Parks and Recreation visszatérése kapcsán Bromstad nem tudott dátummal szolgálni, a midseason során visszahozzuk majd mondattal intézte el a kérdést. A PyRex-hez kapcsolódó hír, hogy Rob Lowe eddigi vendégszereplői státusza állandóvá változott. A 30 Rock egy élő adást produkál október 14-én. A csütörtöki sitcom-blokk újonca az Outsourced az újságírók céltáblája volt az idei TCA-n, többen is rasszizmussal vádolták, többek között az indiai sztereotípiák erőltetése miatt.
  • Az NBC midseason-ben mutatja be szuperhősös sorozatát a The Cape-t, melynek kapcsán a Heroes kaszája is szóba került. Bromstad-től idézek: "Heroes was a great show...if we could replicate that, we would." no comment ... A két sorozat összehasonlításakor megjegyezte, hogy a The Cape esetében nem lesznek emberfeletti erővel megáldott hősök és a sorozatban az egy rész egy eset formulára is nagy hangsúlyt fektetnek.


Jesse Bradford, Carly Pope, executive producer John Eisendrath, Jimmy Smits, executive producer David Kissinger, David Ramsey és Ellen Woglom - Outlaw

  • Összeállt a Law & Order: Los Angeles stábja: Skeet Ulrich és Alfred Molina után újabb nagy nevet sikerült megszerezni, az Oscar-jelölt Terrence Howard csatlakozott a sorozathoz, majd nem sokkal később Regina Hall szerződtetését is bejelentették. Természetesen Dick Wolf is résztvett a panelen és csalódottságát fejezte ki a Law & Order kaszája miatt, mely így nem tudja teljesíteni a rekordnak számító 21. évadát. A Chuck kapcsán Bromstad azt nyilatkozta, hogy kreatív szempontokat tekintve nagyon jó uton halad a sorozat és abszolút megbíznak a két showrunner-ben (Fedak és Scwartz). Ez ugyan jól hangzik, de annyit azért hozzátennék, hogy amennyiben a jelenlegi mezőny egyik legszórakoztatóbb sorozata ezúttal is folyamatosan 2.0-ás demó alatt lesz, valószínűleg nem fognak vacillálni a kaszát illetően.
  • A Jimmy Smits főszereplésével készült Outlaw producere David Kissinger azt nyilatkozta, hogy Conan O'Brien (a gyártó stúdió miatt produceri státusza van) nem vesz részt közvetlenül a sorozat munkálataiban. Az újonc Chase-é volt az egyik utolsó panel, melyen Jesse Metcalfe érdekes kijelentést tett: "There hasn't been a show about US Marshals yet." - hát persze Jesse, soha... Az anyacég NBC Universal miatt a USA Network képviselői is tiszteletüket tették pénteken. A Facing Kate-hez a showrunner Michael Sardo a következőképp próbált kedvet csinálni: "Sarah Shahi will appear in nothing but socks and panties that say "I Like Boys" in episode two.


készítő Michael Sardo, színészek Baron Vaughn és Sarah Shahi - Facing Kate

  • Két, májusban elvérző pilot új esélyt kapott, az angol eredeti alapján készülő Prime Suspect forgatókönyvének megírására ezúttal Alex Cunningham-et (Desperate Housewives) kérték fel. Egy újabb remake, a magánnyomozós Rockford Files is bizakodhat még egy esetleges midseason berendelésben, Dermot Mulroney helyett azonban más színészt keresnek.