Smallville - a 200. epizód

A pénteki napon komoly mérföldkőhöz érkezett a Smallville, a 200. epizód került adásba, melyet nagyon kevés produkció mondhat el magáról. A sorozatot három évvel ezelőtt átvevő Brian Peterson és Kelly Souders páros kitett magáért, a Homecoming címre keresztelt epizód képes volt megfelelni az elvárásoknak. Nagyon helyesen a nosztalgiára helyezték a hangsúlyt, de a visszatekintés mellett azért a jövőbe is bepillanthattunk. A kép alatt spoilerek társaságában folytatom.

Lois és Clark az öt éves gimnáziumi találkozó miatt Smallville-be látogat, mely során utóbbi élete egyik legfurcsább utazását élhette át és ez egyúttal jelentősen befolyásolja a későbbi sorsát is. Feltűnik az ezúttal a jó oldalon álló Brainiac 5.0, aki a Légió gyűrű segítségével Clarkot a múlt és jelen egy meghatározó pillanatához, majd a jövőbe is elviszi. Megmutatja neki, hogy mi történt pontosan Jonathan halálakor, láthatjuk, hogy Oliver számára milyen fontos a barátságuk, illetve a rész fénypontjaként Clark találkozik a jövőbeli énjével.

A jövőképet Peterson-ék egy Daily Planet-es Superman cikkel vezetik be, de emellett még számos apróságot elrejtettek a részben. Így a 2017-es Planet cikk alatt fotósként Jimmy Olsen neve olvasható, de Perry White is szóba kerül, a Clark - Lois párbeszéd alatt pedig számos utalást kapunk a jövőre nézve - szemüveg, közös iroda, évforduló. Érdekesség, hogy a készítők a Homecoming első néhány percében, illetve Bugboy záró jelenetével arra utaltak, hogy végleg felhagytak a freak of the week formula-val.

Örömteli volt James Marsters újbóli feltűnése, az átprogramozott Brainiac az időutazáson kívül a tanulságok levonásában is fontos szerepet játszik, mely végül úgy tűnik elérte a célját: Clark megbékél a múlttal és saját kezébe veszi sorsának alakulását. A zárójelenet pedig feltette az i-re a pontot, egy régóta várt pillanatnak lehettünk szemtanúi Clark és Lois pajtában történő tánca közben. Egyre inkább közeledünk a sorozat végéhez, melyet remekül kezel a Peterson-Souders kettős, az eddigiek alapján jó esélyünk van arra, hogy méltó befejezést kapjon a Smallville.

A forgatást követően a stáb megünnepelte a jubileumi epizódot, a szeptember végi partin készült képekből válogattam:

Címkék: smallville