Nem lehet megfékezni a zombikat

"It’s a good day to be dead" - ez a frappáns mondat Charlie Collier-től, az AMC elnökétől származik, aki még a premier  után adott hangot elégedettségének. Jogos volt az öröme, hiszen a kezdés minden előzetes várakozást felülmúló 5.3 milliós nézettséget produkált, 18-49-ben pedig 3.6 millióan követték figyelemmel Darabont és Kirkman zombijait. Utóbbi adat ráadásul az idei évet tekintve rekordnak számít, a célkorosztályt tekintve egyetlen kábeles újonc sem volt képes ilyen kiváló eredményre. A berendelést már ekkore biztosra lehetett venni, végül az AMC megvárta a második rész adatait.

A még Stephen King-et is elborzasztó epizód ("That second episode ... Oh my God, you grossed even me out" - írta Darabont-nak) egészen remek 4.7 milliós össznézettséget tudott felmutatni (18-49-ben 3.3 millió), mely után a csatorna azonnal bejelentette a második évadot. Collier ezúttal a “The ‘Dead has spread!” mondattal készült, majd bejelentette, hogy 13 részre kell számítanunk, a bemutató dátumáról pedig később döntenek majd.

Végül egy kis összefoglalás az AMC sorozatainak jelenlegi helyzetéről: biztosra vehető a Breaking Bad 4. (ezúttal nyáron érkezik) illetve a The Walking Dead 2. évadja, illetve Veena Sud egyelőre cím nélküli (korábban The Killing) sorozata is látható lesz 2011-ben. A Mad Men esetében még nem született döntés az ötödik évadról, de nem kell miatta izgulni, valószínűleg csak a költségvetés miatt húzódik el a megállapodás és szinte biztosra vehetjük a berendelést.

A Rubicon esetében sajnos már nem lehetünk ennyire derűlátóak, de azért ne adjuk fel a reményt, sőt én úgy vélem, hogy kellemes meglepetés fog bennünket érni. Jelenleg pilot fázisban van az 1860-as években játszódó Hell on Wheels című western, melyben a történet alapját az első transzkontinentális vasútvonal építése adja, valamint John Lee Hancock (The Blind Side) sorozatötlete, az egyetemi foci világát bemutató The Wreck.