Az AMC elkaszálta a Rubicon-t

Pro.
Azt kell mondjam, hogy az AMC részéről érthető döntés született. Az idei évad egyik legjobb újoncánál az ígéretes, kétmilliós kezdés után a felére csökkent a nézettség, a 18-49-es célkorosztályban produkált 0.2-es rating pedig szintén komoly kívánnivalót hagyott maga után. Mindennek a tetejébe múlt héten egészen kiváló számokkal debütált a The Walking Dead, mely így jelentősen csökkentette a Rubicon berendelési esélyeit, ráadásul nemcsak a TWD-hez, hanem a Mad Men - Breaking Bad kettős számaihoz képest is túl nagy volt kontraszt.

Kontra.
Az AMC mindössze három évvel ezelőtt kezdett bele (ismételten) a sorozatgyártásba és személy szerint láttam arra esélyt, hogy a kritikusok által nagyra tartott szériát már csak presztízsből is megtartják. A csatornánál még újnak számított a 21 órás slot, emiatt úgy vélem nagyobb türelemmel is viseltethettek volna iránta. Nem beszélhetünk a műsorrend telítettségéről sem, a jövőre érkező Veena Sud drámával, valamint az esetlegesen berendelt Hell on Wheels sorozattal együtt is lett volna hely a Rubicon számára.

Összegzésképp azt lehet mondani, hogy az AMC végül az eszére és nem a szívére hallgatott, ami miatt természetesen, - bár nyilvánvalóan csalódottak vagyunk azért - nem lehet őket megróni. A hír hallatán James Poniewozik, a Time újságírója viccesen megjegyezte, hogy a sorozat rajongói a kertjükben elkezdhetnek négylevelű lóhere után kutatni és egy borítékban feladni őket az AMC-nek. Ezzel együtt megkezdődtek az ilyenkor szokásos mentsük meg a sorozatot kampányok is, többen a Direct TV-t hozták szóba, azonban minimális esély van ennek megvalósulására.

Címkék: rubicon