Jason Isaacs lett a REM főszereplője

Elkelt az idei pilotszezon egyik legnépszerűbb színésze, Jason Isaacs az NBC-re készülő REM pilotjához írt alá. A színész legismertebb tévés szerepe a három évadot megélt, a politika és a maffia kapcsolatát elsőrangúan bemutató Brotherhood volt, de emellett a mozi világában is otthonosan mozog (Hazafi, Harry Potter filmek). Tavaly rosszul döntött, a jogi tematikájú Pleading Guilty-t nem kérte be sorozatnak a Fox, idén viszont nagyon úgy tűnik, hogy helyesen választott a fél tucat szerepajánlat közül.

Az Inception-stílusú thrillerként jellemzett REM-ben egy olyan nyomozóval ismerkedhetünk meg, aki egy baleset következtében két párhuzamos életet él. A forgatókönyvért a Lone Star alkotója Kyle Killen felelt, a hírek szerint a pilotszezon egyik legjobb szkriptjét hozta tető alá. A stábhoz nemrégiben csatlakozott Howard Gordon (24), aki Killen-nel együtt látja majd el a showrunneri feladatokat. Kettejük közül utóbbi a tehetségesebb, de Gordon-ra is nagy szükség van, hiszen komoly tapasztalata van abban, hogy miként lehet hosszútávon sikeressé tenni egy sorozatot.

Szintén jó hír, hogy sikerült megszerezni a számos kultsorozat mellett dolgozó Tim Minear-t (Firefly, Angel, The Inside, Terriers), aki úgy tűnik, hogy producerként fog majd besegíteni a munkálatokba. Én azért bízom abban, hogy írói minőségben is számítanak rá, talán épp egy a védjegyévé vált flashback-es epizód megalkotásakor.

Címkék: rem