Elköszönt az Entourage

A végére sajnos elfogyott a szufla...nagyon rossz volt nézni egy számomra évek óta kedves sorozat vergődését, sajnos azt kell mondjam, hogy az Entourage utolsó évada minden tekintetben csalódást jelentett. Szedjük össze, hogy mik is voltak a problémák: a szokottnál kevesebb, nyolc epizód állt Doug Ellin-ék rendelkezésére, amely miatt rendkívül kapkodó volt az iram, nem sikerült megfelelően megágyazni a finálénak. Ebben azonban az írók is vastagon benne voltak, ugyanis szinte kizárólag erőltetett, hatásvadász történetszálakat hoztak be, ráadásul néhány szereplő esetében karakteridegenek jegyeket is felfedezhettünk.

 

Végig azt lehetett érezni, hogy a behozott problémák (Ari házassági gondjai, E és Sloan kapcsolata, Turtle üzlete) csak időhúzásra jók, amik majd a végén szépen elrendeződnek és így minden adott lesz a happy end-hez. Mindez unalmas, kiszámítható történetvezetést és az Entourage-tól szokatlan pesszimista hangulatot eredményezett. A finálé ugyan már feelgood volt, de nem tudtam igazán élvezni, köszönhetően annak, hogy a problémák megoldásai hiteltelennek tűntek. Csupán a stáblista utáni Ari jelenet tudott mosolyt csalni az arcomra, az utolsó percnek hála stílusosa befejezése lett az Entourage-nak.

Próbáljunk meg azonban a szépre emlékezni, hiszen a csalódáskeltő záró évadot megelőzően igencsak kitettek magukért a srácok és a korábbi szezonok minden bizonnyal több alkalommal is újranézősek lesznek. A bejegyzés zárásaként, már csak azért is, hogy a negatív felhangú írás után azért jókedvvel váljunk el a sorozattól, nézzük meg az utolsó jelenetet, valamint a tovább után még két meglepetés videó vár rátok, Drama-val és Vince-szel el a középpontban.

 

Címkék: entourage