TCA tour 2012 (tél) – Fox

Vasárnap a Fox-on volt a sor, a 18-49-es korosztályban évek óta verhetetlen csatorna paneljain érdekes módon a közeljövőben bemutatandó sorozatok mellett két régóta várt mozifilm is szerepet kapott. Az egyik Kiefer Sutherland-hez köthető, aki összekötötte a Touch promótálását (pilot premier: január 25, majd március közepén folytatódik) a 24 mozifilmmel. Előbbi kapcsán megjegyezte, hogy a 24 lezárását követően nem sok kedve volt visszatérni a tévé világába, de a Touch forgatókönyvét egyszerűen nem tudta letenni "Emlékszem a 35-ik oldalnál tartottam és a következőt mondtam: francba, most aztán komoly bajban vagyok". A jó szkript mellett talán az bírt a legnagyobb meggyőző erővel számára, hogy a karakter tökéletes ellentéte Jack Bauer-nek és a sorozat tónusa is nagyban különbözik a 24-től.

Térjünk még egy pillanatra vissza a nyolc évadot megélt kultikus akciósorozathoz, a mozifilm most már biztosnak mondható, a forgatás tavasszal fog kezdődni. A bevezetőben két filmet emlegettem, a Breaking In miatt a TCA-tourra érkező Megan Mullally nagy örömhírt közölt a jelen lévő újságírókkal. Jöhet a dobpergés... a Starz két évadot megélt zseniális komédiája, a Party Down a nagyvászonra költözik. A sorozat befejezése óta lehetett hallani pletykákat a mozifilmről, de sokáig úgy tűnt, hogy mindez csak vágyálom marad. Mullally megnyugtatott minket, hogy ezúttal hivatalos információról van szó, John Enbom egykori showrunner már a szkriptet írja, a forgatásra pedig vélhetően késő tavasszal, kora nyáron kerül sor. Jane Lynch kivételével az összes karakter/színész vissza fog térni.

Nézzük most meg, hogy miként zajlott Kevin Reilly (a Fox szórakoztatási osztályának elnöke) újságírókkal történő kérdezz-felelete. Reilly már az elején megpróbálta oldani a hangulatot, azzal viccelődött, hogy a panel ideje alatt a Falcons-Giants meccset fogja követni a telefonján. A következő bejelentés már a csatornához kapcsolódott, a Fox szombaton az Adult Swim mintájára egy késő esti animációs blokkot fog elindítani. Az újságírók első kérdése a House-zal, illetve annak sorsával volt kapcsolatos. "Egyelőre nem tudok információval szolgálni róla - válaszolta Reilly, majd hozzátette: nehéz elképzelni a csatorna műsorrendjét a House nélkül, de jelenleg mindkét variációra (kasza, folytatás) lát esélyt. Ha az előbbi valósulna meg, időben értesíteni fogják a készítőket, hogy méltó lezárása lehessen az orvosi drámának.

Ezt követően a Terra Nova-ra terelődött a szó, ebben az esetben megkímélem az olvasókat a Reilly idézetektől, nagyjából annyira csöpögősre és hiteltelenre sikeredtek, mint maga a sorozat... a mi szempontunkból csupán az volt a lényegi információ, hogy a sorozat forgatásának (2. évad) már jövő hónapban el kellene kezdődnie, így a Fox-nak hamarosan döntést kell hoznia. Az újságírók rákérdeztek a Glee csökkenő nézettségére, valamint arra, hogy mennyi esélye van egy spinoffnak. Előbbit bár beismerte Reilly, az okokról hallgatott, a spinoff ötlet kapcsán pedig megjegyezte, hogy egyelőre nincs szó róla, de szerinte bíznunk kell Ryan Murphy-ben (szívesen vetettem volna ekkor egy pillantást az újságírók ábrázatára), akinek már van ötlete arra, hogy az érettségiző diákok miként tudnának a sorozatban maradni.

Természetesen nem lehet Fox-os TCA-t tartani Fringe kérdés nélkül... Reilly ismételten elmondta, hogy mennyire nagyra tartja a sorozatot és hozzátette, hogy elégedettek a pénteki eredményeivel. "Viszont azt is be kell látnunk, hogy kifejezetten drága a Fringe és már eddig is rengeteg pénzt vesztettünk rajta..."