True Blood - új szintre érve

A True Blood idei évadját a remek atmoszféra mellett végig feszes tempó és érdekes történetszálak jellemzik, sőt az évad felénél már dicsért sorozat az utóbbi néhány résszel még rátett egy lapáttal. Nem véletlen a folyamatos nézettségemelkedés sem, a múlt vasárnapi epizódot, ismét rekordot döntve már 5.3 millióan látták. Ilyenkor érdekes visszagondolni, hogy az első évad anno milyen nehezen indult be...mind nézettség, mind minőség szempontjából.

Ball-t dicsérnünk kell azért is, mert a pörgős részekben kapunk azért karakterizációt is, sőt, volt, hogy egy teljes epizódot ennek szentelt. Okosan felmérte, hogy a Fellowship of the Sun-féle történetszál (ideiglenes?) lezárultát követően a 2x09-es I Will Rise Up-ban célszerűbb nyugisabb tempóra váltani. Sookie, Jason és Eric is megkapta a karaktermomentumait, mindeközben pedig a vámpír társadalom egy újabb kis részletével lettünk gazdagabbak, a bürökrácia úgy tűnik ott is már rég gyökeret vert. Az utolsó öt perc pedig egészen lenyűgözőre sikerült, nem túlzás azt állítani, hogy a True Blood eddigi legjobb jelenetét kaptuk meg Godric "gyönyörűen" megrendezett halálával.

A legutóbbi, New World in My View címre keresztelt részben Sookiék visszatérne Bon Temps-ba, ami már közel sem hasonlít arra a városra, melyet nemrégiben elhagytak. Mintha egy zombifilmbe csöppentünk volna, persze mi tudjuk a kiváltó okot, de előbbire a rész hangulata, valamint néhány jelenete is ügyesen rájátszik. Leginkább a főcím előtti városkép, valamint a Merlotte's-ban játszódó történésekben látjuk ezt viszont, ahol a Jason, Sam, Andy hármas igencsak kitesz magáért. Jason egyébként is az egyik legjobb karakter véleményem szerint a második évad folyamán.

Gyorsan elrepült az idő, és ezzel elsősorban nem is arra célzok, hogy a megszokott kb. 50 perces játékidő helyett most 43 percet kaptunk. Egy-két kisebb logika baki azért befigyelt, de nem rontottak az összképen és szokás szerint jó pár WTF momentumot - Sookie képességeinek növekedése, Jessica, amint a leendő anyósát kostólgatja és persze a zárójelenet -  is a képünkbe toltak. Jövő héten pedig Evan Rachel Wood is feltűnik, aki látta a részt, az tudja, hogy milyen szerepben.

Már csak két rész van hátra az évadból, bízom benne, hogy a befejezés is méltó lesz az eddigiekhez. A legutóbbi, az évad felénél írt bejegyzéshez képest eggyel emelünk is az pontszámon.

Értékelés:

Beágyaztam két videót is, melyeket az HBO készített a sorozathoz, a True Blood-hoz kapcsolódó fiktív reklámfilmek. Az elsőn a Fellowshi of the Sun toborzó filmje látható, ezt követően pedig az American Vampire League fizetett:) hirdetése látható.

Fellowship of the Sun - toborzó film:


American Vampire League:

 

Címkék: true blood