Két újonc a CW-től: Melrose Place és The Vampire Diaries

Az országos csatornák közül először a CW állt elő a farbával, ezen a héten a visszatérő sorozataik - 90210, Supernatural  - mellett két újoncuk is bemutatkozott. A Melrose Place új változatától és a The Vampire Diaries-től érthető módon nem vártam sokat, maximum guilty pleasure-nek lettek volna jók. Igen, direkt raktam múlt időbe, ugyanis már a pilot elegendő volt mindkettő esetében, hogy gyors döntést hozzak az elkaszálásukról.

Most jöhetnék az olcsó viccel, miszerint a sorozatok minőségét jól jellemzi, ha megcseréljük a címben szereplő csatorna kezdőbetűit, de azért ennyire nem rossz a helyzet. Nem arról van szó, hogy végigszenvedtem volna a két pilotot, viszont az elhibázott, rossz jelenetek mégis túlysúlyban voltak, és a történet, valamint a karakterek sem győztek meg egy esetleges folytatásról.

A kettő közül a Melrose Place sikerült gyengébbre, a kliséhalmaz mellett a szereplőkkel sem tudtam mit kezdeni. A karakterek közül szinte mindenki antipatikus, egyedül csak a Katie Cassidy által alakított Amanda-pótlékban éreztem potenciált. A filmes csávó, még úgy, ahogy elment, de a barátnője már kiverte nálam a biztosítékot. Rajta kívül még egy igazi anti-tálentumot is kapunk Ashlee Simpson személyében.

Stephanie Jacobsen pedig... jobb, ha a Razor-beli játéka, valamint karaktere marad meg mindenkiben. A férfi főszereplők igencsak jellegtelenek, de legalább Thomas Calabro feltűnésének örülthettünk. Persze belőle is kiölték azt, amiért kedveltünk annó... Az, hogy Sydney életben van, és ez miképp lehetséges, nem különösebben érdekelt, ettől még akár jól is sikerülhetett volna a pilot. Sokkal inkább a sztoriszálak sablonossága és érdeketelensége, valamint a fent ismertetett karakterek miatt döntöttem úgy, hogy nem maradok a folytatásra.

Értékelés:

Nézzük a Vampire Diaries-t, amely L.J. Smith 90-es évek elején készült könyvsorozatán alapul. Arra, hogy miért most vették elő, viszonylag kézenfekvő a válasz, a Twilight sikerét szeretnék meglovagolni, az eddigi eredmények alapján sikerrel. A Melrose Place csalódásszagú eredményét követően ennek a premiernek már örülhetett a CW - 4.8 millió néző és 2.1-es demo rating. A történet középpontjában egy, a szülei elvesztésének traumáját feldolgozni próbáló lány, valamint két ellentétes oldalán álló vámpír található. Természetesen a szokott mellékszereplőkkel, a féltékeny ex-barát, a barátnő, akire minden helyzetben számíthatsz, a rivális szöszi, az elkallódó öcsi...

Nina Dobrev jó választásnak bizonyult Elena szerepére, ugyan színészi kelléktára olykor még hiányos, de ezzel egyrészt nem lóg ki a többiek közül, másrészt ezt a kisugárzásával tudja ellensúlyozni. Paul Wesley és Ian Somerhalder alakítja a két vámpírt, utóbbi a gonosz tesó, és összeségében velük sincs probléma.A mellékszereplőkkel viszont már annál több. Ugyan a kisöcsi karaktere még elmegy, de a kissé nagyra nőtt szöszink, illetve az ex-barát karaktere tömve van klisével. A pálmafát azonban mégsem ők, hanem Elena barátnője viszi el...ez a látnoki maszlag, és az, ahogyan ezt kezelik és előadják, majd a végén a rendkívül félelmetes - ez még csak a kezdet duma - ...nagyon gyengus.

A pilot váltakozó színvonalú volt, olykor sikerült felkelteni az érdeklődésünket, majd a következő jelenetben leült a történet. Ráadásul az érzelgős jelenetek is túlságosan hosszúra sikerültek, a naplóírás pedig sajnos a címből (és természetesen a könyvből) adódóan szerves és számomra túlságosan is giccses részét képezik a történetnek. Szó se róla, nagyjából erre számíthattunk, amiben egy kicsit bíztam, hogy a misztikus rész talán rendben lesz. Itt voltak ugyan biztató jelek, de a varázsgyűrű már sok(k)nak bizonyult...Részemről szintén kasza ez is.

Értékelés:

Így a CW, mely eleve a leggyengébb felhozatallal bírt, idei pilotjainak a felét letudtuk. A The Beautiful Life engem hidegen hagy, azon kevés újoncok egyike, melyek még az egy résznyi esélyt sem kapják meg. A többszöri címváltozáson áteső Life UneXpected viszont már jóval ígéretesebb, midseason-ben érkezik majd.